SPECIJALNI SAVETNIK MRKA: Ima novi posao! Savetuje Nemce da kupe ovo srpsko preduzeće
Foto: Petar Lazović

nekadašnji ministar infrastrukture

SPECIJALNI SAVETNIK MRKA: Ima novi posao! Savetuje Nemce da kupe ovo srpsko preduzeće

Politika -

BEOGRAD - Milutin Mrkonjić, nekadašnji ministar infrastrukture, angažovan je kao specijalni savetnik u jednom nemačkom investicionom fondu koji navodno želi da kupi preduzeće "Ratko Mitrović".

foto: Petar Lazović

Tako će sada sa sasvim druge funkcije pokušati da spase nekadašnje veliko građevinsko preduzeće, koje je u stečaju i velikim materijalnim problemima, iako je to mogao da uradi mnogo ranije, odnosno dok je bio resorni ministar.

foto: Petar Lazović

Pošto ni on, ali ni njegovi naslednici to nisu uradili, ova nekada velika kompanija sada tavori, a njeni radnici su na ivici egzistencije jer im nisu isplaćene zarade za dve godine. Pored toga, "Ratko Mitrović" državi za porez duguje 500 miliona dinara. Upravo taj dug je razlog zbog kojeg država ima nameru da proda firmu.

Mrkonjić: Tačno je, savetnik sam

- Tačno je da sam tamo već šest meseci specijalni savetnik, ali sa mnom se niko nije konsultovao oko kupovine "Ratka Mitrovića". Ako me budu pitali, reći ću im da to urade jer je to dobra kompanija - kaže Mrkonjić. Na pitanje zašto nije rešavao probleme u "Ratku Mitroviću" dok je bio ministar, odgovara: "U toj firmi u vreme mog mandata nije bilo problema".

(Kurir.rs/Blic/Slađana Vukašinović/Foto: Petar Lazović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track