POKRET SLOBODNIH GRAĐANA SAŠA JANKOVIĆ: Upad u stan novinarke KRIK Dragane Pećo je pokušaj zastrašivanja
Foto: Nebojša Mandić

Otkrivanje afera vučićevog režima

POKRET SLOBODNIH GRAĐANA SAŠA JANKOVIĆ: Upad u stan novinarke KRIK Dragane Pećo je pokušaj zastrašivanja

Politika -

BEOGRAD - Pokret slobodnih građana Saše Jankovića zatražio je danas od državnih organa hitno rasvetljavanje upada u stan novinarke Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) Dragane Pećo i ocenio da je reč o pokušaju zastrašivanja novinarke i tog portala, za koji se navodi da je otkrio i predstavio javnosti "veliki broj afera Vučićevog režima".

Taj pokret je zatražio da se osim tog slučaja, odmah rasvetle i ostali napadi na novinare koji u proteklom periodu postaju "zastrašujuća konstanta".

"Ukoliko slučaj upada u stan ostane nerasvetljen, kao što su ostale mnogobrojne pretnje smrću koje novinari dobijaju ne samo od anonimnih nego i od ljudi koji ne skrivaju identitet, ako bez sankcija ostanu napadači na novinare na mitingu Srpske napredne stranke, ako ostanu nekažnjeni oni koji su, uz pretnje, prekidali projekcije filmova, ako ostanu neotkriveni oni koji su tajno snimali novinare i pratili ih – biće više nego jasno da upravo oni koji treba da gone počinioce stoje iza svih ovih nedela", navodi se u saopštenju. Novinarka KRIK-a Dragana Pećo navela je da su joj nepoznate osobe obile stan i ispreturale stvari ali da ništa nije ukradeno.

Pokret slobodnih gradjana je zapitao šta je sledeći potez posle upada u stan, odnosno da li će neko ostati i bez glave.

"S obzirom na to da slični pritisci postoje i na ljude koji deluju u drugim oblastima, a koje je ova vlast proglasila neprijateljima, jasno je da je reč o razradjenom mehanizmu. Isto tako jasno je da samo solidarnost i medjusobna podrška mogu pomoći da teška vremena, koja su očigledno pred nama, prebrodimo bez teških posledica", navodi se u saopštenju tog pokreta.

(Kurir.rs/Beta/Foto Nebojša Mandić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Vučić hoće da UNIŠTI KURIR, blokirani računi Adrija medija grupe!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track