NEBOJŠA MEDOJEVIĆ O NEZAKONITOJ BLOKADI AMG: Svi moraju da dignu glas protiv progona Kurira i medijske grupe Aleksandra Rodića
Foto: Youtube/Printscreen

BRUTALAN PRITISAK NA ADRIJA medija grupu

NEBOJŠA MEDOJEVIĆ O NEZAKONITOJ BLOKADI AMG: Svi moraju da dignu glas protiv progona Kurira i medijske grupe Aleksandra Rodića

Politika -

Predsednik Pokreta za promene Nebojša Medojević podseća da su sloboda govora i štampe temelji demokratskog slobodnog društva.

"Oni se moraju s posebnom pažnjom negovati da bi odradile svoju ulogu u društvu, a to je kontrola vlasti i informisanje građana i sprečavanje korupcije i organizovanog kriminala. Mi smo u Crnoj Gori imali iskustvo prošle godine kada je Đukanović hteo, na dan izbora da uvede vanredno stanje i optuži opoziciju za državni udar, što smookarakterisali kao pokušaj erdoganizacije Crne Gore. I upravo taj model - likvidacije opozicije, zatvaranje medija, uništavanje kritičke misli, se dopada mnogim liderima na Balkanu. Ja ovo doživljavam kao nastavak progona vaših novinara, medija i uopšte medijske grupe gospodina Rodića. To je vrlo opasan politički trend i morao bi naići na opštu osudu svih demokratskih struktura u Srbiji, bez obzira da li se slagali sa uređivačkom politikom ili ne. Svako treba da digne glas protiv toga jer ukoliko u Srbiji ostanu samo mediji koje uređuje direktno Vučić, onda Srbija klizi ka jednom stanju koje se može okarakterisati kao demokratija bez opozicije i bez slobode", rekao je Medojević.

Režim Aleksandra Vučića je danas nakon 25 dana neprekidnih napada i pritisaka preko poreske inspekcije, brutalnim napadom i zloupotrebom ovlašćenja izvršne vlasti bez ikakvog pravnog osnova blokirao sve račune "Adrija medija grupe". Poreska uprava nije utvrdila nikakvu poresku obavezu AMG, niti je u rešenju o privremenoj meri navela da bilo kakav budući porez može biti utvrđen. Takođe, Poreska uprava nije navela nijednu okolnost iz koje proizilazi da eventualno utvrđeni porez neće biti plaćen.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VUČIĆ POBEGAO OD KURIRA: Na pitanje o nezakonitoj blokadi računa AMG prvo se pravio da ne čuje, a onda otišao

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track