MIROSLAV MARKIĆEVIĆ O POKUŠAJIMA REŽIMA DA UGASI KURIR I UNIŠTI AMG: Na udaru su mediji koji kritički pišu o vlasti, a ovima drugima se gleda kroz prste

brutalan udar

MIROSLAV MARKIĆEVIĆ O POKUŠAJIMA REŽIMA DA UGASI KURIR I UNIŠTI AMG: Na udaru su mediji koji kritički pišu o vlasti, a ovima drugima se gleda kroz prste

Politika -

Javnost Srbije u velikoj većini već danima protestuje zbog grubog kršenja zakona koje sprovode organi Poreske uprave po nalogu režima i ističe da je reč o dvostrukim standardima, diskriminaciji i grubom kršenju Ustava i zakona.

Funkcioner NS Miroslav Markićević ocenjuje da su na udaru mediji koji kritikuju vlast.

"Ne treba biti ekonomski stručnjak da se zaključi da ste vi dospeli na tapet zbog kritika na račun vlasti.

To sam zaista zapazio, baš kao što sam zapazio izjave direktora "Novosti" koji kaže da ta firma duguje neke milione na ime poreza. Ima još takvih firmi. Očigledno da nije primenjen isti tretman za sve medije, pa su oni koji su pišu protiv vlasti na udaru, a ovima drugima se gleda kroz prste. To nije dobro ne samo za medijsku sferu, nego pre svega ne valja za državu. Neverovatno je da je neko ko je nedavno tako ubedljivo pobedio na predsedničkim izborima osetljiv i na najmanju kritiku. Zašto to Vučić radi ne znam, ali očigledno ne trpi ni reč protiv sebe", rekao je Markićević.

Janko Veselinović, univerzitetski profesor prava i predsednik Pokreta za preokret, istakao je da u slučaju Adrija medija grupe prekršen Ustav na čak osam mesta. Kako kaže, kada je u pitanju odluka poreskih organa da blokira račun AMG bez navođenja iznosa duga i pravnog osnova, povređeno je više osnovnih ustavnih načela.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track