VELJA ILIĆ OPTUŽUJE DRŽAVNI VRH ZA BASNOSLOVNU PLJAČKU: Nestali milioni na putevima!
Foto: Zorana Jevtić

LIDER NOVE SRBIJE OTKRIO MULJAČINE VLASTI

VELJA ILIĆ OPTUŽUJE DRŽAVNI VRH ZA BASNOSLOVNU PLJAČKU: Nestali milioni na putevima!

Politika -

Lider Nove Srbije Velimir Ilić optužio je vrh države da je na gradnji puteva preko državnih firmi ukrao milione!

On je naveo da je kao ministar građevinarstva (2012-2014) raspisivao tendere koji su kasnije poništavani, a poslovi su na sumnjiv način dodeljivani novim firmama po mnogo nepovoljnijim uslovima.

Slobodna pogodba

- Da li je tačno da je gradnja auto-puta Surčin-Obrenovac ugovorena po ceni koja je za 60 miliona evra viša od one koja je bila najpovoljnija na tenderu? Zorana je dobila tu ponudu i poništila tender, zato što je trebalo da uđe neki drugi izvođač. To je 100 odsto tačno! Gde je otišlo tih 60 miliona evra ako smo imali jeftinijeg izvođača? - upitao se Ilić u emisiji „Uz jutarnju kafu sa Kurirom“ na TV Naša.

Lider Nove Srbije je nastavio s rafaljnom paljbom.

- Da li je raspisan tender za obilaznicu oko Beograda? Nije! Posao je ugovoren slobodnom pogodbom. To je bruka za ovu državu! Tvrdim da je tako, neka mi neko dokaže da nisam u pravu - kategoričan je Ilić.

On navodi da je konstantno bio šikaniran jer se pobunio protiv toga.

Otkud Vučić zna cenu

- Raspisao sam tender i za Požega-Preljina. Pre neki dan slušam predsednika Vučića, koji kaže da je to skupa investicija od 390 miliona dolara. Po tenderu koji sam raspisao cena je bila niža za 130 miliona dolara. Otkud njemu cena ako nije raspisan tender? - pita se Ilić.

On smatra skandaloznim i to što članovi porodice ljudi iz vrha vlasti imaju putarske firme:

- To je tačno! Nevažno je što se vode na Peru, Žiku ili Miku...

Upitan da navede ko su ti funkcioneri koji imaju putarske firme, on odgovara:

- Konkretno, čovek sa kojim Zorana živi ima putarsku firmu, skoro svi direktori iz „Puteva Srbije“ ih imaju, a direktor „Koridora“ Dmitar Đurović ima ih dve-tri. To je sukob interesa. Da sam ja kao ministar otvorio neku firmu, obesili bi me na Terazijama, a sada je to sasvim normalno.

Nejednaki aršini u poreskoj politici

VUČIĆEVI FUNKCIONERI NE PLAĆAJU POREZ

Ilić tvrdi da vlast ima nejednake aršine u primeni poreske politike, koju (zlo)upotrebljava:

- Što se predsednik bavi poreskom politikom?! Pa njegovi funkcioneri imaju utaju poreza od preko milion evra. Neki imaju prijave, a niko ih neće dirati jer je tako naređeno. Njegovi visoki funkcioneri, sećam se, kad su poslanici privođeni, bili su moji funkcioneri, rečeno im je da će dobiti zaštitu, ali da budu lojalni. Tako se vrbuje - ne vrbujete čoveka koji je čist, već onog koji nešto duguje, koji je problematičan.

foto: Fonet

Zataškavanje afera

ŠVERC DUVANA CVETA

Ilić tvrdi da šverc duvana cveta, a da se afere zataškavaju, te da je jedva čekao da se završi mandat prve vlade Aleksandra Vučića (2014-2016), u kojoj je vršio funkciju ministra bez portfelja za vanredne situacije.

- Gadilo mi se koliko je Vulin bio poslušan, bilo mi je muka da slušam koliko je hvalio Vučića. Afere su zataškavane. Sećam se odlično, Nebojša Stefanović je došao na sednicu, dao je izveštaj Vučiću da je ušlo oko 100 kamiona duvana iz RS i da su vozači pohapšeni. Vučić je rekao da se to istraži do kraja, ali to više niko nikad nije pomenuo - rekao je Ilić.

foto: Fonet

REAGOVANJA

Zorana Mihajlović

SVE JE LAŽ, TUŽIĆU ILIĆA

Za izjavu da moj partner ima bilo kakve veze s tim, a kamoli da ima putarska preduzeća, pomenutog gospodina ću tužiti. Jer to je laž. Sve što imam, i sve što moj partner ima i sve što radi, predato je Agenciji za borbu protiv korupcije. Mi smo ozbiljni ljudi. Dodatno, u Srbiji ne radi ništa već 25 godina. Kao i sve druge gluposti koje je naveo bivši ministar, koji verovatno polazi od sebe kada optužuje druge. Sve što je izrečeno je laž. Slobodne pogodbe?! Možda je to tako izgledalo dok je on radio. Trebalo je vreme da se poprave gluposti koje je pravio.

foto: Fonet

Dmitar Đurović, bivši direktor „Koridora“

NEMAM PREDUZEĆE

Pod krivičnom i materijalnom odgovornošću tvrdim da ni ja niti bilo ko iz moje bliže, a i šire porodice nemamo nijedno putarsko ili slično preduzeće. Takođe, nemamo ni jednu jedinu građevinsku mašinu, pa samim tim nijedno preduzeće ili mašina koja radi bilo gde nema nikakve veze sa mnom ili mojom porodicom.

foto: Kurir

ŠOKANTNO

foto: Kurir

MAGAZIN STARS SAZNAJE: Dara u vezi sa oženjenim čovekom

Današnji Stars otkriva sve o novoj vezi pevačice Dare Bubamare sa oženjenim muškarcem koji je zbog nje napustio ženu i dvoje dece.

Njegova supruga Vesna tvrdi da je našla njihove poruke i slike.

Saznaćete zašto bivša učesnica „Parova“ Dalila Mujić krivi sebe za loše psihičko stanje svoje majke, zbog koga je manekenka Sunčica Travica ostavila dečka i kakve planove i želje za budućnost ima Stefan Živojinović.

Uzbudljive vesti sa srpske estrade čitajte svake srede u Starsu, najtiražnijem magazinu o poznatima.

foto: Kurir

(Kurir.rs/Biljana Bojić/Foto: Zorana Jevtić, Fonet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track