SANDA RAŠKOVIĆ IVIĆ: Minstar za socijalni rad odmah da podnese ostavku
Foto: Printscreen Kurir TV

institucije zakazale

SANDA RAŠKOVIĆ IVIĆ: Minstar za socijalni rad odmah da podnese ostavku

Politika -

BEOGRAD - Šefica poslaničke grupe Pokret za spas Srbije-Nova Srbija Sanda Rašković Ivić ocenila je danas da razlog zbog kojeg su se za kratko vreme desila dva brutalna ubistva u Centru za socijalni rad leži u tabloidizaciji društva, ali je navela i da bi resorni ministar Zoran Djordjević trebalo da podnese ostavku.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

"Naše društvo postalo je carstvo rijalitija gde su psihopate iz rijalitija glavni junaci i uzori za mlade, a bezmalo i za sve generacije. Stiče se utisak da je sve dozvoljeno", ocenila je Rašković Ivić u saopštenju povodom ubistva žene i deteta u Centru za socijalni rad u beogradskom naselju Rakovica. Ona smatra da je neophodno da ministar za socijalni rad Zoran Djordjević zbog dva brutalna ubistva u institucijama za koje je on nadležan treba da podnese ostavku i tako pokaže da se u ovoj zemlji kreće sa principom odgovornosti.

"Imamo čuvare kontejnera, čuvare jarbola, fontana, ali izgleda da niko ne čuva majke i decu, a to bi upravo trebalo da rade u Centru za socijalni rad u sadejstvu sa policijom. Institucije su očigledno zakazale i izgubljeni su životi što je nenadoknadivo", rekla je Rašković Ivić.

foto: Stefan Jokić

Ona je kazala i da je današnja tragedija demantovala potpredsednicu Vlade Srbije Zoranu Mihajlović koja je posle ubistva od pre sedam dana u Centru za socijalni rad na Novom Beogradu rekla da se podvlači crta i da nijedna žena više ne sme da bude ubijena.

Prema oceni Rašković Ivić, nešto mora da se menja u ovom društvu, pre svega potrebno je da se rukovodi principom odgovornosti, ali i da se radi iz sve snage na detabloidizaciji i zabrani rijaliti programa, što je samo prvi korak ka podizanju svesti protiv nasilja.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track