ŠUTANOVAC OTKRIVA PODMUKLU PONUDU: U ime Vučića su mu nudili da izađe iz DS i osnuje novu stranku
Foto: Dragana Udovičić

mutne radnje

ŠUTANOVAC OTKRIVA PODMUKLU PONUDU: U ime Vučića su mu nudili da izađe iz DS i osnuje novu stranku

Politika -

BEOGRAD - Nuđena mi je mogućnost da napustim Demokratsku stranku i da formiram partiju koja bi imala podršku Aleksandra Vučića, izjavio je predsednik DS Dragan Šutanovac u intervjuu nedeljniku NIN.

- U ime Vučića su mi ponudili da izađem iz DS i da sa još jednim čovekom pravim stranku za koju ću dobiti njegovu podršku. U paketu ponude je bilo i obustavljanje provlačenja mene i moje porodice kroz kanalizaciju njihovih tabloida, rekao je Šutanovac, dodajući da je odbio ponudu jer je to bila jedina časna mogućnost.

foto: Marina Lopičić

Komentarišući navode da je premijerka Ana Brnabić predala stenogram intervjua agenciji Blumberg ruskom ambasadoru, Šutanovac je ocenio da Srbija definitivno više nema samostalnost i da očigledno postoji potreba da se naš suverenitet "pretoči na ruke nekim ambasadorima".

Rusija je suviše ozbiljna i dostojanstvena zemlja da bi im palo na pamet da tako nešto traže, ali je očigledno da je komentar iz Rusije bio dovoljan da najmoćniji čovek u Srbiji natera premijerku da ode na rukoljub i odnese stenogram, čime je uspeo da dezavuiše i vladu i sebe i državu, rekao je Šutanovac, dodavši da je sasvim jasno da vladu vode iskreni antievropejci i neiskreni evropejci.

foto: Profimedia

Mislim da su neiskreni i predsednik i premijerka, ocenio je Šutanovac. On je naveo da je iznenađen imenovanjem Bratislava Gašića za direktora BIA i Aleksandra Vulina za ministra odbrane, a najviše ga je iznenadilo imenovanje Nenada Popovića na mesto ministra, jer se, kako je istakao, radi o marginalnoj političkoj ličnosti.

Kada je reč o imenovanju Vulina, Šutanovac navodi da postoje indicije da je u pozadini njegovog dolaska na čelo ministarstva odbrane biznis sa naoružanjem i vojnom opremom. Voleo bih da znam sa kojim moralom će se kao ministar obraćati oficirima i vojnicima koje je politika u kojoj je učestvovao slala u ratove, znajući da se on sam oslobodio te obaveze, dodao je Šutanovac.

foto: Dragan Kadić

Prema njegovim rečima, sadašnja vlada mora opstati što je duže moguće i da mora da napravi rezultat, jer građani posle pet godina očekuju ispunjenje bar nekog obećanja.

Vučić je sigurno svestan da postoji ozbiljno razočarenje u delu biračkog tela Srpske napredne stranke, pa i među njegovim saradnicima, zbog imenovanja Ane Brnabić, rekao je Šutanovac i dodao da zbog toga mora da odlaže sledeće izbore pošto postoji ozbiljan rascep.

Upitan o predstojećim izborima u Beogradu, Šutanovac je rekao da opozicija treba da ide u dve kolone - jedna umerene desnice, i druga u kojoj bi okosnica bili DS i Pokret slobodnih građana.

- Prvo moramo da napravimo kvalitetne dogovore, pa onda da vidimo ko bi mogao da bude adekvatan kandidat za nosioca liste i eventualno budućeg gradonačelnika, rekao je Šutanovac.

(Kurir.rs/FoNet)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Tuga i bol u Majinom domu, sestra u neverici

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track