JANKO VESELINOVIĆ: Vučić je zamenio fotelju za Kosovu
Foto: Zorana Jevtić

manipulacija

JANKO VESELINOVIĆ: Vučić je zamenio fotelju za Kosovu

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "zamenio fotelju za Kosovo" i da se nada da ogovorni političari opozicije, Srpska pravoslavna crkva (SPC) i Srpska akademija nauka i umetnosti (SANU) neće pristati na unutrašnji dijalog o Kosovu koji je inicirao predsednik Srbije.

"On je uzeo fotelju i zamenio je za Kosovo. A ono što je najgore je što danas nas poziva na dijalog. Time na neki način pokušava da mu budemo žiranti za tu fotelju koju je uzeo zbog Kosova", rekao je Veselinović u Beogradu, na izložbi "Pet godina propadanja" koju je taj pokret organizovao povodom pete godišnjice formiranja vladajuće koalicije SNS-SPS. On je izrazio očekivanje da odgovorni političari opozicije, SPC, SANU neće pristati na "takve ucene".

"Jedini dijalog koji smo mi tražili od Aleksandra Vučića je dijalog o stvaranju uslova za poštene i fer izbore. Aleksandar Vučić neće otići sam osim, ako mu ne stanemo na put. To je jedini način na koji će otići sa vlasti", ocenio je Veselinović.

On je povodom predstojećih izbora u Beogradu, rekao da sve opozicione stranke i pokreti treba da budu jedinstveni bez obzira na to da li su, kako je kazao, malo više levo ili malo više desno. Pokret za preokret izlepio je u okviru izložbe, duž Knez Mihajlove lice plakate o "pet godina propadanja koji se tiču ekonomske situacije, kadrovskih rešenjia SNS, izbornih manipulacija i stanja u medijima.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Ekskluzivno! Kako naprednjaci planiraju da pokradu izbore u Beogradu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track