KONSTANTIN SAMOFALOV O GAŠENJU NJUZVIKA ZBOG PRITISAKA REŽIMA NA AMG: Vučić za ovo ludilo nije dobio mandat
Foto: Dado Đilas

JAVNOST REVOLTIRANA PRESTANKOM IZLAŽENJA ČUVENOG MAGAZINA

KONSTANTIN SAMOFALOV O GAŠENJU NJUZVIKA ZBOG PRITISAKA REŽIMA NA AMG: Vučić za ovo ludilo nije dobio mandat

Politika -

Javnost u Srbiji ogorčena je posle gašenja prestižnog magazina Njuzvik Srbija, koji je prestao da izlazi posle višemesečnog medijskog terora koji se sprovodi nad Adrija medija grupom, zabranom oglašavanja u našim izdanjima, nezakonitom blokadom naših računa, nezabeleženom cenzurom i medijskim linčom koji se sprovodi nad AMG. Zbog sabotiranja prodaje naših izdanja i neviđenom finansijskom i svakom drugom represijom, Adrija medija prinuđena je da ugasi Njuzvik Srbija jer je ostala bez mogućnosti da normalno posluje, plaća štampanje lista, isplaćuje plate zaposlenima...

Funkcioner SDS Konstantin Samofalov upozorava da Vučić sprovodi teror nad građanskim slobodama.

"Najoštrije osuđujem svaki oblik pritiska na medije, a njihovo gašenje vidim kao poslednju fazu ludila režima. Aleksandar Vučić od dolaska na vlast pre više od pet godina sprovodi teror nad građanskim slobodama. Pritisci na opoziciju, zastrašivanje političkih protivnika paljenjem automobila, prebijanje građana i novinara na protestima, te brutalna kontrola medija, ne mogu da se završe dobro po ovu zemlju. Vučić za ovo ludilo nije dobio mandat na izborima i poslednji je trenutak da kao opozicija ozbiljno shvatimo pretnju koju ovaj režim predstavlja pre svega za budućnost Srbije", rekao je on.

foto: Newsweek

Gašenje je direktna posledica progona "Adrija medija grupe" koji sprovodi aktuelni predsednik Aleksandar Vučić.

Dvomesečna protivpravna blokada svih računa naše kompanije, koja je uvedena bez obrazloženja, kao i bez preciziranja iznosa nepostojećeg duga ili roka do kog su računi blokirani, zabrana i sabotiranje prodaje naših izdanja na kioscima, zabrane oglašavanja u nasim izdanjima je dovela upravo do toga da ovaj renomirani magazin bude ugašen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track