ZAŠTITNIK GRAĐANA OBMANJUJE JAVNOST: I da hoće, Pašalić ne može sebi da smanji platu!
Foto: Beta

DEMAGOGIJA

ZAŠTITNIK GRAĐANA OBMANJUJE JAVNOST: I da hoće, Pašalić ne može sebi da smanji platu!

Politika -

Zoran Pašalić se dodvorava građanima govoreći da mu je plata od 380.000 dinara prevelika i da će je sam smanjiti, čime ponižava čitavu Srbiju, ocenjuju sagovornici Kurira

Zoran Pašalić je pre samo petnaestak dana preuzeo funkciju zaštitnika građana, ali već je posegnuo za populističkim merama!

Naime, najpre je najavio da će samom sebi smanjiti platu od 380.000 dinara iako je svestan da on to ne može da učini, već samo Skupština Srbije, a onda je juče ocenio i da treba izmeniti zakon o instituciji na čijem se čelu nalazi, i to zarad „davanja većeg autoriteta zaštitniku građana“.

Nepristrasno

Sagovornici Kurira ocenjuje da Pašalić treba ozbiljno i nepristrasno da se posveti poslu ombudsmana, a ne da se ljudima dodvorava pričama o tome kako mu je visoka plata, te zato sam želi da je smanji.

foto: Dragana Udovičić

Aida Ćorović, članica Predsedništva Pokreta slobodnih građana (PSG) Saše Jankovića, smatra da je ovo populizam, kao i sve što, kako kaže, radi aktuelna vlast.

- Pašalić je pravnik i valjda bi trebalo da zna da on sam ne određuje svoju platu, već da je to odluka Skupštine Srbije. Ovo je ponižavanje institucije zaštitnika građana, ponižavanje Skupštine kao najviše zakonodavne institucije jedne zemlje, ali i ponižavanje građana Srbije, jer nas ovim izjavama sve omalovažava i tretira kao neznalice i idiote. Paradiranje sa smanjenjem njegove plate je, u najmanju ruku, nedotupavno, demagoški i primitivno. Uostalom, kao i sve što radi SNS kamarila - kaže Ćorovićeva za Kurir.

S njom se slaže i potpredsednica DS Tamara Tripić.

Beži od posla

- Umesto da se bavi svojim nadležnostima i radi svoj posao, Pašalić poseže za populističkim parolama i merama. Postavlja se pitanje da li on možda beži od svog posla jer ne ume da ga obavlja ili je svestan političkih pritisaka i činjenice da neće odgovoriti zahtevima funkcije zaštitnika građana, te neće ni biti u stanju da dosadašnji iznos plate i zaradi - navodi Tripićeva.

Ekipa Kurira / Beta / Dragana Udovičić

Imovinska karta

STAN, GARAŽA I LOKAL

Imovinska karta Zorana Pašalića, objavljena na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije, veoma je skromna. Naime, on je prijavio da je vlasnik stana od 36 kvadrata, lokala od 16 i garaže od šest kvadrata. Kao predsednik Višeg prekršajnog suda, što je bio doskoro, primao je platu od skoro 130.000 dinara.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: E sad je DOSTA! AMG i Aleksandar Rodić podneli 150 tužbi zbog brutalne represije, laži i kleveta!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track