BOŠKO OBRADOVIĆ: Slučaj Biljane Popović i Čumeta liči na čuvenu aferu Banana! Sve treba ispitati!
Foto: Marina Lopičić

AFERA SPIKERKA

BOŠKO OBRADOVIĆ: Slučaj Biljane Popović i Čumeta liči na čuvenu aferu Banana! Sve treba ispitati!

Politika -

Predsednik Dveri Boško Obradović, komentarišući tvrdnje bivše supruge Ljubiše Buhe Čumeta da je Biljana Popović Ivković odavala tajne vođi surčinskog klana, kaže da sve treba ispitati i dodaje da su naprednjaci ukinuli bilo koju vrstu vrednosnih i stručnih uslova za dobijanje visokih državnih funkcija.

"Važni su samo slepa poslušnost vođi, stranačka podobnost i kombinacija, najčešće s kriminalcima. To je rak-rana našeg društva. Dveri sve vreme ukazuju na to da se u Srbiji neće bolje i sigurnije živeti dok se ne ispitaju veze svih tajkuna, kriminalaca i političara posebnim zakonom. Slučaj Biljane Popović i Čumeta liči na čuvenu aferu „Banana“ i njene aktere Ivicu Dačića i Mišu Radulovića. Konačno mora da zavlada pravda i poštovanje prava, počevši od Ivice Dačića i Miše Banane pa do Aleksandra Vučića i Stanka Subotića", rekao je Obradović.

Podsetimo, ni dve godine od optužbi Ivane Tulović, bivše žene Ljubiše Buhe Čumeta, da je državna sekretarka Biljana Popović prenosila informacije iz Direkcije MUP i kabineta premijera vođi „surčinskog klana“ tužilaštvo nije ispitalo njene tvrdnje.

Naime, ove šokantne tvrdnje da je državna sekretarka MUP Biljana Popović Ivković odavala poverljive informacije vođi „surčinskog klana“ Ljubiši Buhi Čumetu pravosudni organi nisu proveravali, mada je za odavanje službenih tajni zaprećena kazna zatvora do osam godina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track