Najnovije vesti

DAČIĆ O POVLAČENJU SRPSKIH DIPLOMATA IZ MAKEDONIJE: Strani faktor obaveštajno delovao prema Srbiji!
Foto: Fonet

DAČIĆ O POVLAČENJU SRPSKIH DIPLOMATA IZ MAKEDONIJE: Strani faktor obaveštajno delovao prema Srbiji!

Politika

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je nedvosmisleno ustanovljeno, sa jasnim dokazima, pojačano ofanzivno obaveštajno delovanje prema Srbiji kao i prema Ambasadi Srbije u Skoplju u čemu je prisutan i strani faktor.

"Mi smo juče obavestili Ministarstvo spoljnih poslova Makedonije da smo povukli celokupno osoblje ambasade Republike Srbije u Makedoniji na hitne konsultacije u Beogradu zato što je nedvosmisleno ustanovljeno, sa jasnim dokazima pojačano ofanzivno obaveštajno delovanje prema Republici Srbiji u celini i našoj ambasadi u čemu je pristan i strani faktor", rekao je Dačić u video izjavi koju je dao samo sa agenciju Tanjug iako je bilo najavljeno saopštenje za sve medija iz Ministarstva spoljnih poslova a vezano za povlačenje diplomata.

Kako je naveo, Srbija će preduzeti mere da se pripremi za rad u takvom okruženju, da zaštiti svoje interese i da preispita svoju osposoblčjenost i kapacitete za obavljanje posla u takvim uslovima.

" Već sledeće nedelje posle sastanaka koje ćemo ovde imati, a imaćemo sastanak sa predsednikom Vučićem deo našeg osoblja će biti vraćen a ambasador će biti vraćen kasnije kada zavrsimo sve konsultacije u Beogradu", najavio je srpski šef diplomatije.Prema njegovim rečima, o ovom slučaju je razgovarao jutros sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić.

"Želimo dobre odnose sa Makedonijom, želimo da gradimo dobre odnose ali naša je obaveza da zaštitimo naše interese i u skladu sa tim ćemo primenjivati osnovne diplomatske principe u međunarodnim odnosima".

(Kurir.rs/N1/Tanjug/Foto Fonet)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Kokeza se obogatio na grbači naroda, od aerodroma dobio 32,5 miliona!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...