NOVINSKE AGENCIJE KRITIKUJU DAČIĆA: Protest FoNeta i Bete zbog diskriminacije medija!
Foto: Marina Lopičić

DVOSTRUKI ARŠINI

NOVINSKE AGENCIJE KRITIKUJU DAČIĆA: Protest FoNeta i Bete zbog diskriminacije medija!

Politika -

Novinske agencije Beta i FoNet oštro protestuju zbog diskriminatorske odluke ministra spoljnih poslova Ivice Dačića da izjavu o izuzetno važnom pitanju međunarodne pozicije i bezbednosti zemlje, kao što je povlačenje osoblja iz Ambasade Srbije u Skoplju, da samo Tanjugu, čiji je rad, odlukom Vlade Srbije, prestao pre više od godinu i po dana.

Na ovaj način se drastično narušava ravnopravnost učesnika na medijskom tržištu i daje izrazita prednost agenciji čiji je staus odavno morao da bude rešen u skladu sa zakonom.

Time su naročito pogodjene druge novnske agencije koje legalno posluju na tržištu Srbije, ali i njihovi korisnici širom zemlje i regiona.

Bilo bi veoma loše ukoliko bi se ispostavilo da ovakav pristup prerasta u praksu. To bi značilo narušavanje slobode javne reči i slobode medija, a Srbija bi ponovo dobila medije koji su "ovlašćeni da objave" stav nekog organa javne vlasti.

Ovakav pristup se lako pretvara u sredstvo pritiska, budući da organi javne vlasti, izborom kojem mediju saopštavaju stavove ili govore o važnim pitanjima od javnog interesa, iznudjuju njihovu "lojalnost", ukazuju u zajedničkom saopštenju Beta i FoNet.

Kurir.rs/Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Kokeza se obogatio na grbači naroda, od aerodroma dobio 32,5 miliona!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track