IGOR SIMIĆ: Srbi neće kočiti institucije Prištine
Foto: Profimedia, Printscreen

Još nema većine za skupštinu

IGOR SIMIĆ: Srbi neće kočiti institucije Prištine

Politika -

Srpska lista, politička partija Srba na Kosovu i Metohiji, neće biti „kočničar formiranja institucija u Prištini“, rekao je juče šef za saradnju s medijima i civilnim sektorom te partije i poslanik u kosovskoj skupštini Igor Simić.

On je nakon jučerašnjeg, još jednog propalog pokušaja konstituisanja parlamenta upozorio da je „svako odlaganje procesa formiranja institucija protivno interesima građana“.

- S druge strane, odgovornost za situaciju u kojoj se nalazimo snose albanske partije koje čine i većinu u skupštini Kosova. Očekujemo da se u najskorije vreme pronađe rešenje kako bi se izašlo iz ove krize i kako bi se počelo s rešavanjem problema svih građana koji žive na prostoru Kosova i Metohije - kazao je Simić.

On je potvrdio da će Srpska lista podržati kandidata za predsednika parlamenta i ponovio da će o eventualnom učešću u novoj vladi odlučiti nakon konsultacija s Beogradom. Naredni nastavak konstitutivne sednice biće najverovatnije održan 7. septembra.

Ramuš Haradinaj, kandidat za premijera velike, tzv. ratne PAN koalicije, ponovio je juče uveravanja da će uskoro obezbediti parlamentarnu većinu za izglasavanje predsednika parlamenta, a potom i za formiranje kosovske vlade.

Kurir / R. K.

Foto: Profimedia, Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track