TOMU OTERALI NA PRINUDNI ODMOR: Nema gde da prima Ruse i Kineze
Foto: Vladimir Milovanović, Fonet/Nenad Đorđević

REKONSTRUKCIJA Bivši predsednik Srbije još „na ulici“

TOMU OTERALI NA PRINUDNI ODMOR: Nema gde da prima Ruse i Kineze

Politika -

Nekadašnji šef države ne može da počne da radi u Savetu za koordinaciju sa Rusijom i Kinom jer mu još kreče i sređuju kancelarije u centru

Tomislav Nikolić, predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju sa Ruskom Federacijom i Kinom, iako se nedavno vratio s letovanja u Grčkoj i bilo je očekivano da će odmah početi da radi, morao je na „prinudni odmor“, saznaje Kurir.

Nikolić, naime, još čeka na prostor za rad jer su kancelarije u zgradi Uprave za dijasporu u centru Beograda još u fazi rekonstrukcije. Kako je Kurir prvi pisao, Nikolićevom savetu su pripale prostorije u Ulici Vase Čarapića 20.

Napravio tim

I dok se na rekonstrukciji užurbano radilo početkom juna, kada su Nikolićevi timovi obilazili zgradu, merkali, premeravali i krenuli u krečenje i sređivanje, radovi, kako saznajemo, još nisu privedeni kraju.

- Nikolić je planirao da odmah po imenovanju za predsednika Saveta počne da radi, napravljen je i tim saradnika, ali na posao do danas nije mogao da ode jer prostorije nisu spremne - kaže naš izvor blizak bivšem predsedniku.

Pokušali smo i od Nikolića da dobijemo komentar, ali on nije odgovarao na naše pozive.

Izašao iz ilegale

Inače, iako su i dalje „beskućnici“, Nikolićev tim je uveliko formiran. Osnovana je i Kancelarija za saradnju s Rusijom i Kinom, čiji je direktor Nedeljko Tenjović, bivši generalni sekretar predsednika Srbije. I dok će Nikolić, kako je ranije rekao za Kurir, volontirati, mesečna plata Tenjovića, kako je navedeno u njegovoj imovinskoj karti objavljenoj na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije, iznosi 139.000 dinara. Platu primaju i ostali zaposleni u ovoj kancelariji.

Otkako mu je prestao mandat predsednika i izabran je za čelnika Saveta, Nikolić skoro da je otišao u ilegalu. Jedan od retkih događaja na kojem se pojavio bio je obilazak radova na Koridoru 11 sa predsednikom Vučićem.

E. K.

Penzionerski dani

MESEČNI ČEK OD 95.000 DINARA

Bivši šef države, a sada direktor Saveta za koordinaciju s Rusijom i Kinom, od 1. jula zvanično je penzioner. U rešenju koje mu je uručeno navodi se da mu je penzija 95.000 dinara. Bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić od 1. juna je i zvanično u penziji. Njegova osnovna penzija je 82.000 dinara, a 13.000 je razlika do pune plate predsednika Republike koja mu pripada po zakonu. Prema odredbama Zakona o predsedniku Republike, Nikoliću pripadaju beneficije i po isteku mandata - ima pravo na kancelariju, savetnika i sekretara, obezbeđenje, službeni automobil, status počasnog predsednika i diplomatski pasoš.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track