NARODNA SKUPŠTINA NASTAVILA RASPRAVU: Poslanici danas o amandmanima na Zakon o zemljištu
Foto: Nebojša Mandić

Vladajuća koalicija najavila podršku, opozicija oštro protiv

NARODNA SKUPŠTINA NASTAVILA RASPRAVU: Poslanici danas o amandmanima na Zakon o zemljištu

Politika -

Skupština Srbije nastavila je danas vanrednu sednicu raspravom o 47 amandmana na predložene izmene i dopune Zakona o poljoprivrednom zemljištu, koje će stranim državljanima iz zemalja EU ograničiti kupovinu zemljišta.

POSLANICI NASTAVILI RASPRAVU: Skupština i danas o Zakonu o poljoprivrednom zemljištu

Poslanici vladajuće koalicije su u načelnoj raspravi podržali predložena rešenja i poručili da se izmenama tog zakona štite nacionalni interesi, ali i ispunjavaju međunarodne obaveze iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Većina opozicije kritikovala je izmene zakona, dok je LSV pozdravila predložena rešenja.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović najavio je u petak, na kraju načelne rasprave, da će neke amandmane prihvatiti jer, ocenjuje, "dobro usmeravaju zakon".

foto: Beta/Milan Obradović

Ranije je rekao da su izmene zakona predložene kako bi se popravile stvari koje su loše iz različitih razloga, a koje su utvrđene SSP-om.

"Popravljamo na taj način što pokušavamo da utvrdimo posebne uslove pod kojima fizička lica državljani iz zemalja EU mogu da steknu pravo svojine nad poljoprivrednim zemljištem. Popravljamo one stvari koje su predvidele liberalizaciju prometa poljoprivrednog zemljišta", kaže Nedimović.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Nebojša Mandić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja