POSLANICI O PREMIJERKINOM BOGATSTVU Opozicija: Brnabićka je novi Dinkić!
Foto: Damir Dervišagić, Dragana Udovičić

Reagovanja

POSLANICI O PREMIJERKINOM BOGATSTVU Opozicija: Brnabićka je novi Dinkić!

Politika -

Predsednica Vlade bi morala da objasni poreklo imovine i kako uspeva da s platom od 104.500 dinara plaća ratu od 140.000 za stan na Dedinju

Imovina premijerke Ane Brnabić, koju Krik procenjuje na milion evra, nije trn, već balvan u oku javnosti, ocenjuju naši sagovornici.

Oni smatraju da bi predsednica Vlade morala da objasni kako je stekla pozamašnu imovinu, ali i na koji način uspeva da sa platom od 104.500 dinara plaća ratu kredita od oko 140.000 za četvorosoban stan na Dedinju.

Poslanica Sanda Rašković Ivić ocenjuje da je Brnabićka pošla „utabanom stazom kojom su prošli Mlađan Dinkić, Božidar Đelić i ostali na privremenom radu u vrhu državnog aparata“.

- Ona, nažalost, nije prva, a nadam se da je poslednja koja je na privremeni rad u državi Srbiji došla radi bogaćenja. Imali smo prilike da gledamo i Dinkića, i Đelića, i mnoge druge koji su došli da kao navodno skromni ljudi pomognu Srbiji, a danas su bogati konsultanti, bankari ili privrednici - naglašava ona. Lider Dveri Boško Obradović kaže da je Ana Brnabić „deo političke mafije u Srbiji“.

- Ona pominje ušteđevinu. Odakle joj? Poreklo njene ušteđevine vodi ka zajedničkim firmama sa Sinišom Malim. Dakle, ona pripada političkoj mafiji na vlasti i to je izvor njenog bogaćenja - ubeđen je Obradović.

Poslanik Đorđe Vukadinović kaže da mu je imovinska karta premijerke čudna i da govori o njenim vanrednim sposobnostima:

- Vidim da je to prilično ozbiljna imovina u odnosu na njene relativno mlade godine i u odnosu na razuđene poslovne interese i kontakte. A to je pitanje za nadležne institucije.

Poslanik SDS Konstantin Samofalov kaže da bi nadležni morali bi da se pozabave nesrazmerom između prihoda i potrošnje:

- Upravo zbog slučajeva poput gospođice Brnabić, SDS je i podneo Skupštini predlog zakona o poreklu imovine.

Kurir / I. K.

Foto: Damir Dervišagić, Dragana Udovičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Ekskluzivno! Ko postavlja bombe na Vračaru?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track