Najnovije vesti

SASTANKA ŠUTANOVCA I ZAEVA: Delimo isti pogleda na razvoj i budućnost regiona
Foto: Beta

Saradnja

SASTANKA ŠUTANOVCA I ZAEVA: Delimo isti pogleda na razvoj i budućnost regiona

Politika

BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac i makedonski premijer, lider Socijaldemokratske stranke Makedonije Zoran Zaev razgovarali su danas u Skoplju o regionalnoj saradnji, bezbednosnim izazovima za obe države i region, evrointegracijama i saradnji dve stranke u Partiji evropskih socijalista, saopštila je DS.

Kako je saopšteno, Šutanovac i Zaev dele isti pogled na razvoj i budućnost regiona.

"Neophodna je dalja demokratizacija u našim zemljama koja se sastoji i u uspostavljanju efikasnih mehanizama kontrole u bezbednosnom sektoru", rekao je Šutanovac posle sastanka sa Zaevim.

Delegacija DS sastala se i sa potpredsednicom makedonoskog parlamenta Frosinom Tasevski-Remenski, sa kojom su razgovarali o saradnji dve poslaničke grupe, koordinisanom nastupu u medjunarodnim delegacijama, kao i o predlozima zakona i parlamentarnom radu.

Pored toga, funkcioneri DS i generalni sekretar SDSM-a Aleksandar Kiracovski i šef izbornog štaba SDSM Mile Zečević razgovarali su o produbljivanju saradnje medju strankama, zajedničkim inicijativama na regionalnom nivou i problemima gradjana koji su slični.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Ko je naručio likvidaciju vođe rakovičkog klana?

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...