BIVŠI PORTPAROL POKRETA "BELI SAMO JAKO"! Bilo kakva saradnja sa SNS ne dolazi u obzir!
Foto: Printskrin/Facebook

STEVAN VLAJIĆ

BIVŠI PORTPAROL POKRETA "BELI SAMO JAKO"! Bilo kakva saradnja sa SNS ne dolazi u obzir!

Politika -

Idejni tvorac i bivši portparol građanskog pokreta "Beli - Samo jako" Stevan Vlajić reagovao je na pisanje Danasa u kome se navodi da Luka Maksimović, alijas Beli Preletačević na lokalu sarađuje sa SNS.

"Na samom početku pominje se nezalaganje samog Preletačevića na sednicama lokalne Skupštine – uloga Belog i nije da se bavi konkretnim pitanjima i problemima, već mobilizacijom apstinenata posredstvom satire i digitalnih kanala - jer je tako određeno osnovnim organizacionim dokumentom. S druge strane, danas u Skupštini GO Mladenovac građanski pokret „Beli – Samo jako“ ima 10 odbornika koji se vrlo pažljivo bave lokalnim pitanjima. Dalje, bilo kakva saradnja sa SNS nije i u budućnosti neće doći u obzir – odbornička grupa „Beli – Samo jako“ ostala je homogena i pored više dobijenih ponuda. Što se tiče „rođačkih veza sa nekim ljudima iz SNS“, razlog je pre svega činjenica da živimo u malom mestu, ali je ovaj argument diskreditacije veoma nespretan i besmislen sam po sebi", kaže Vlajić.

On navodi da koalicija oko SNS nažalost ima veoma sigurnu i disciplinovanu većinu, pa je građanski pokret „Beli – Samo jako“ uveo i princip neuniformnog glasanja koji nije karakterističan za današnji politički sistem – odbornici glasaju po sopstvenoj savesti i preferencijama, na osnovu pregledanog materijala i stava.

"Dakle – ne postoji partijsko jedinstvo pri glasanju za svaku tačku, jer to nije odlika slobodnog građanskog društva koje želimo da promovišemo. Naravno, stavovi oko suštinskih pitanja i političkog određivanja su jedinstveni. Što se tiče navoda o učešću odbornika BSJ u „neustavnom izboru za članove Saveta mesnih zajednica u koje smo delegirali i svoje ljude“, nismo smeli da dozvolimo da zbog pravno-formalnih problema SNS ima 100 odsto članova Saveta mesnih zajednica jer bi tako potpisali izbornu kapitulaciju u selima, a ona su ključna za pobedu nad štetočinskom koalicijom oko SNS“", rekao je Vlajić.

On kaže da se sa mesta portparola povukao iz privatnih razloga koji nemaju veze s navodima „Danasa“.

"Od aprilskih izbora ne učestvujem aktivno u radu pokreta, niti u osmišljavanju nastupa. Postoji šira grupa ljudi koja se unutar pokreta bavi PR, kreativnim i političkim pitanjima, a sebe smatram članom koji pokušava da doprinese povremenim savetima. Smatram da je plasiranje ovako neproverenih informacija i interpretacija neodgovorno, te dovodi do dezorijentacije i urušavanja ono malo poverenja opozicionog javnog mnjenja, ali i povećanju apstinencije – iako je motiv verovatno borba za neopredeljene glasače i pokušaj da se jedan konkurent izbaci iz igre pred nadolazeće beogradske izbore", rekao je Stevan Vlajić.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Evo šta će vam se desiti ukoliko vozite presporo!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track