JOVANOVIĆ (CIRSD): Vučić treba da vrati normalnost u politički i javni život
Foto: Fonet/Aleksandar Levajković

JOVANOVIĆ (CIRSD): Vučić treba da vrati normalnost u politički i javni život

Politika -

Srbija ima duplo slabiji ekonomski rast od proseka država jugoistočne Evrope i najnižu minimalnu cenu rada za svoje građane, ali o tome ne govori predsednik Srbije Aleksandar Vučić, izjavio je programski direktor CIRSD-a Nikola Jovanović.

On je rekao da se Vučić u svom sinoćnjem televizijskom obraćanju građanima "bavio svačim, osim svojim i rezultatima sopstvene Vlade".

"Građani su ostali uskraćeni na pitanja, koju su najvažnija: Zašto u ovoj godini Srbija ima duplo slabiji ekonomskih rast od proseka država jugoistočne Evrope? Zašto je minimalna cena rada niža u Srbiji nego u svim drugim zemljama okruženja? Zašto je u dijalogu sa Prištinom predao sve, a nije dobio ništa", zapitao je Jovanović.

On je dodao i da u Beogradu konstantno opada ekonomska aktivnost i broj zaposlenih u industriji, a rastu računi za građane, ali da ni o tome Vučić nije govorio.

"Gospodin Aleksandar Vučić se, umesto da najavi konkretne mere za oporavak privrede i smanjenje siromaštva, ponovo bavio opozicijom i građanima koji ga kritikuju na društvenim mrežama, na uvredljiv, obmanjujući i nedostojan način", naglasio je Jovanović, koji je blizak saradnik Vuka Jeremića.

Jovanović je pozvao Vučića da kao predsednik "dostojanstveno obavlja svoju funkciju" i da "umesto neprekidne tabloidne propagande počne da se bavi kvalitetom života građana Srbije".

"On treba da vrati normalnost u politički i javni život time što će prestati da se, u emisijama u kojima je ponovo sam sebi jedini sagovornik, obrušava na neistomišljenike i slobodne ljude", kazao je Nikola Jovanović.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track