POČINJE 72. REDOVNO ZASEDANJE GENERALNE SKUPŠTINE UN: Vučić i Dačić danas putuju u Njujork
Foto: Beta

Gust raspored sastanaka sa svetskim zvaničnicima

POČINJE 72. REDOVNO ZASEDANJE GENERALNE SKUPŠTINE UN: Vučić i Dačić danas putuju u Njujork

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas će otputovati u Njujork gde će do 23. septembra zajedno s ministrom inostranih poslova Ivicom Dačićem učestvovati na 72. redovnom zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

foto: Beta/Li Muzi

Planirano je da se Vučić tokom posete Njujorku sastane i sa američkim predsednikom Donaldom Trampom, što bi trebalo da bude uvod u njihov sastanak, posvećen Kosovu i Metohiji i dijalogu Beograda i Prištie, koji bi trebalo da bude organizovan do kraja godine.

Predsednik Srbje nedavno je rekao da je administraciji SAD uputio zvaničan poziv da Tramp dodje u Beograd, ali i da će to učiniti i lično na prijemu koji za zvanice u utorak organizuje predsednik Tramp. Vučić, koji danas putuje u SAD, bi odmah po dolasku u Njujork trebalo da prisustvuje Samitu o održivom razvoju Svetskog ekonomskog foruma.

foto: Reuters / Kevin Lamarque

Vučić i Dačić će učestovati i na Blumbergovom Globalnom biznis forumu, a imaće i nekoliko bilateralnih satanka, izmedju ostalog sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejem Lavrovom i sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini.

Poslednjeg dana boravka u Njujorku, u petak, Vućić će imati bilateralni sastanak sa generalnim sekretarom UN Antonijom Guterešom.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Beta/Nenad Petrović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track