Vučić danas pred Generalnom skupštinom UN: Govoriću dobro o Srbiji i regionu
Foto: AP

Poseta Njujorku

Vučić danas pred Generalnom skupštinom UN: Govoriću dobro o Srbiji i regionu

Politika -

NJUJORK - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavlja danas višednevnu posetu Njujorku govorom pred Generalnom skupštinom UN.

Kako je najavio, govoriće o problemima sa kojima se Srbija suočava, ali će

fokus pre svega biti na budućnosti naše zemlje i regiona.

"Pokušaću da imam nešto drugačiji pristup. Nemamo tu vrstu moći, ni snage, kao što su imali neki drugi ljudi koji mogu da govore ponekad preteći, nekada osuđujuće, ponekad sebe predstavljajući na najlepši način, a sve druge u lošem svetlu. Ja ću pokušati da Srbiju predstavim u dobrom svetlu, objektivno, ali ću govoriti dobro i o svima u regionu", poručio je Vučić u izjavi novinarima.

foto: Vlada Republike Srbije

Najavio je da će pokušati na drugačiji način da predstavi budućnost Srbije i celog regiona. "Oni koji iz regiona dođu i kritikuju ili nas ili neke druge, ti lošu stvar rade za bilo koga od nas, jer investitori neće doći. Ako dobro govorite o celom regionu svi će proći dobro, naravno mi najbolje, jer smo najveći i možemo i najbolje uslove da ponudimo investitorima, imamo dobre zakone i uredbe za to", podvukao je Vučić.

Kazao je da će pokušati da predstavi budućnost Zapadnog Balkana neuporedivo bolje nego što je neko vidi, kao mesto gde imamo veliki potencijal za rast, veliki potencijal za prihvatanje inovativnih tehnologija, razvoj kreativnosti kod mladih.

"Naravno govoriću i o problemima sa kojima se Srbija suočava, ali će fokus mog govora biti na budućnosti", zaključio je Vučić.

Pored nastupa predsednika Srbije pred Generalnom skupštinom UN, za danas su planirani i njegovi bilateralni susreti - najpre sa predsedavajućim Generalnoj skupštini UN Miroslavom Lajčakom, zatim sa predsednikom Vlade Belgije Šarlom Mišelom, kao i sa prvim zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Elizabet Milard.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track