KURIR EKSKLUZIVNO SAZNAJE: Brnabićka smenjuje Vulina, Marija Obradović novi ministar odbrane!
Foto: Nebojša Mandić, Stefan Jokić

Čistka

KURIR EKSKLUZIVNO SAZNAJE: Brnabićka smenjuje Vulina, Marija Obradović novi ministar odbrane!

Politika -

Ana Brnabić uskoro će pokrenuti smenu Aleksandra Vulina sa mesta ministra odbrane posle brojnih afera u javnosti, saznaje ekskluzivno Kurir!

Novi ministar odbrane biće Marija Obradović, visoki funkcioner SNS iz Kraljeva i predsednica Skupštinskog odbora za bezbednost.

Vulinovo ime se bezmalo godinu dana pominje u aferama, od zloupotrebe fondova za ratne vojne invalide u prethodnom ministarstvu do afere kupovine stana, kada je izjavio da je 23 puta išao kod tetke u Kanadu po novac.

Trenutno, Vulin u Moskvi u tajnosti lobira kod Rusa da ga zaštite, jer navodno iza njegove smene stoji administracija SAD. Sa druge strane, izbor Obradovićke ublažiće posledice Vulinovih afera, a aktuelnom režimu omogućava da se narodu servira priča da "će Srbija po prvi put u istoriji imati ženu ministra odbrane", što će dobrodoći pred skorašnje izbore u Beogradu.

Inače, proteklih dana sprovedena je "tiha čistka" Vulinovih kadrova u Ministarstvu za socijalna pitanja koje vodi Zoran Đorđević. Smenjeno je na desetine direktora gerantoloških centara, funkcionera ministarstva koji su u Vulinovoj stranci, što ide u prilog tezi da je doskorašnji saradnik u nemilosti jačeg koalicionog partnera u Vladi Srbije.

(Kurir.rs/Foto: Kurir)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VULINOVE IZMIŠLJOTINE: Kaže da je pešadinac a nije služio vojsku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track