Balša Božović (DS): Smešno je porediti Malog i Vesića sa Đilasom
Foto: Zorana Jevtić

Sednica Skupštine grada

Balša Božović (DS): Smešno je porediti Malog i Vesića sa Đilasom

Politika -

BEOGRAD - Poslanik Demokratske stranke (DS) Balša Božović izjavio je danas da je ta stranka uvek spremna za fer i poštene izbore i da lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić nema većinu u Beogradu.

"Nije prvi put da bi izašli na izbore koji nisu fer i pošteni jer smo uvek spremni da odbranimo građane od pljačke i progona koje SNS vrši već pola decenije u glavnom gradu", rekao je Božović novinarima u Skupštini grada Beograda.

On je ocenio da je na današnjoj sednici Skupštine grada "očigledna količina nervoze režima u Beogradu s obzirom da napadaju (Dragana) Đilasa posle četiri i po godine njihove vlasti".

foto: Stefan Jokić

"Ako pitate bilo kog građanina Beograda da li misli zaista da je Siniša Mali, Goran Vesić ili bilo ko od njih bolji u upravljanju Beogradom od Dragana Đilasa zajedno sa DS, koja je napravila i mostove i bulevare i vrtiće... svako će vam reći da je ovo zaista smešno poređenje", naveo je Božović.

On je kazao da je danas najvažnija stvar na sednici ugovor o javno-privatnom partnerstvu za deponiju Vinča. Božović je ocenio da je taj ugovor "možda skandalozniji od ugovora za izgradnju Beograda na vodi".

"Ugovor nije prošao pravobranilaštvo, veoma je netransparentan. U njemu ne postoji jasno ko predstavlja odgovornu stranu, a očigledno je napravljen jedan mehanizam za ispumpavanje novca. Dakle, Beogradjani će po ovom ugovoru biti taoci nekoliko desetina godina vrha SNS i tajkuna koji četiri i po godina pljačkaju Beograd", kazao je on.

Božović je ocenio da je posle svega toga kada nema argumenata najlakše

reći "Dragan Đilas je ovakav ili onakav".

"Četiri i po godine su organi reda i Tužilaštvo imali prilike da ispitaju sve što nije valjalo u prethodnom periodu. Nisu našli, ono što se kaže, ni jednu jedinu mrlju. Beograd se razvijao i bio prosperitetan. Danas su gradjani poniženi i osiromašeni", kazao je on i dodao da je to rezultat vladavine SNS.

Na pitanje kako će DS privući potencijalne birače kada se često čuju ocene da je opozicija obezglavljena, Božović je rekao da je na prethodnim izborima jasno pokazano da sa 11 stranaka u koaliciji Aleksandar Vučić nema većinu u Beogradu.

"Ne Siniša Mali, ne Vesić... Aleksandar Vučić nema većinu u Beogradu. Dakle, većina je na strani opozicije. Od opozicije zavisi da li će uzeti tu pobedu u Beogradu ili ne", kazao je on.

Božović je kazao da se svakog dana vode neformalni razgovori medju opozicionim strankama. "Apelujem još jednom. DS je otvorena za svaki dogovor koji će zaštiti i odbraniti dostojanstvo gradjana Beograda na sledećim izborima", kazao je on.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Zorana Jevtić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Šokantno! Da li će crtež Jane Marjanović otkriti ubicu majke?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track