PLJUŠTALE OPOMENE PO POSLANICI POKRETA DOSTA JE BILO: Obezbeđenje ispratilo Stamenkovićevu sa skupštinske sednice
Foto: Printscreen

Burno zasedanje Parlamenta

PLJUŠTALE OPOMENE PO POSLANICI POKRETA DOSTA JE BILO: Obezbeđenje ispratilo Stamenkovićevu sa skupštinske sednice

Politika -

Poslanica pokreta Dosta je bilo (DJB) Branka Stamenković ocenila je danas da je odluka predsednice parlamenta Maje Gojković da joj izrekne tri opomene i time isključi sa sednice neosnovana i u suprotnosti sa Poslovnikom, napominjući da joj je prišlo i obezbeđenje koje ju je izvelo iz sale.

foto: Printskrin

"Dobila sam tri opomene što automatski znači da u narednih 20 dana zasedanja neću smeti da budem u Sali, niti učestvujem u raspravi", rekla je Stamenković novinarima u Skupštini Srbije.

"Gojković se pravila da ne vidi da držim podgnut poslovnik i to nije prvi put. Nije tačno da ne vidi, da ne čuje, ona zlonamerno, u strahu od argumentovane diskusije, uskraćuje poslanicima pravo da iznesu svoje mišljenje", naglasila je Stamenković.

PARLAMENTARCI NISU ŠTEDELI PREMIJERKU I MINISTRE: Poslanici burno o paraćinskoj Staklari, Vulinovom stanu, Kapetanu Draganu...

Stamenković je rekla da je reklamirala povredu Poslovnika posle izlaganja poslanika SNS Marjana Rističevića, a da se Gojković pravila da je ne vidi i dala je reč poslaniku SNS Marku Atlagiću.

"Ustala sam i prišla sam joj za sto sa podignutim Poslovnikom da bi me videla. Ne znam da li se uplašila i počela je da mi izriče opomenu za opomenom", rekla je Stamenković koja je navela da je pre nje ispred stola za kojim sedi Gojković bio Zoran Živković sa kojim se konsultovala.

foto: Printscreen

"On nije dobio opomenu što joj je prišao, samo ja", dodala je ona.

"U šoku sam na koji način Gojković urušava autoritet parlamenta, odlukama namerno promoviše vulgarnost i agresiju u Domu Narodne skupštine, a onda se izgovara da ne nešto ne vidi, ne čuje i "glumata da plače", zaključila je Stamenković.

(Kurir.rs/Fonet/Foto: Printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Šokantno! Da li će crtež Jane Marjanović otkriti ubicu majke?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track