PAKLENI PLAN: Verka gatara vraća na vlast
Foto: Shutterstock, Dado Đilas

HIT

PAKLENI PLAN: Verka gatara vraća na vlast

Politika -

Bivši gradonačelnik Kragujevca, u nameri da ostvari svoj politički plan i ponovo dođe na vlast, redovno ide kod vračare

Bivši gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović, koji je nedavno najavio da bi ušao u koaliciju sa SNS zarad „dobrobiti grada“, u nameri da ostvari svoje politički plan u pomoć je pozvao i gataru, saznaje Kurir! Reč je o izvesnoj Milici, zvanoj Mica Pasuljica, koja je poznata u ovom kraju da ume da proriče.

- Verko kod nje odlazi poslednje tri-četiri godine. Njegove posete su postale učestale naročito u poslednje vreme, ide čak dva-tri puta nedeljno, maskira se, stavi kačket i naočare. Dolazi belim „fijatom 500L“. Micu Pasuljicu, kako je zovemo u selu, često odveze do prodavnice da kupi nešto. Učestio je u poslednje vreme, mora da se sprema nešto - kažu meštani ovog sela koji pomno prate dolaske bivšeg gradonačelnika i jednog od bliskih saradnika Mlađana Dinkića.

Kako saznajemo od izvora iz sela Resnik, Mica Pasuljica je već Verku dala recept kako da se ponovo vrati na čelo Kragujevca.

- Mica Pasuljica mu je rekla da se, kad pođe kući, pomoli i kod obližnjeg zapisa ostavi neku paru. Verko je sve uradio kako mu je rekla. Pomolio se i na kanap oko zapisa okačio dve hiljade. Mica proriče sudbinu gledanjem u šolju i mnogi se kunu da pogađa sto odsto. Živi u kući bez struje. Stefanović je do nje došao preko svoje kume, koja je inače Micina prva komšinica - prepričava izvor Kurira.

foto: Dado Đilas

Stevanović u razgovoru za Kurir priznaje da poznaje dotičnu Milicu Pasuljicu.

- Postoji neka žena u Resniku. Ako mislimo na istu, ona je majka Gorana, koji je član moje stranke i ima kuću pored mojih kumova.

Upitan da li ju je posećivao zbog njenih sposobnosti da proriče sudbinu, on odgovara:

- Ma dajte molim vas, kakvo gatanje. Video sam je dva-tri puta. Poznajem je, to je mukica, nema ni vodu, ni struju. Hajte, molim vas - kaže Stefanović.

Inače, on je drugi dinkićevac koji se, posle Boška Ničića u Zaječaru, javno deklarisao da bi ušao u koaliciju sa SNS iako je doskora bio oštar kritičar ove stranke, o čemu je Kurir prvi pisao.

Ekipa Kurira - Foto: Shutterstock; Dado Đilas

Gledanje u zvezde i skidanje magije

VRAČALI I MIRI I PREDRAGU MARKOVIĆU, TADIĆU...

Stefanović nije jedini koji koristi gatare da mu proreknu budućnost. Tako je bivši predsednik Srbije Boris Tadić navodno sve važne državne odluke donosio konsultujući se s vračarom (iz Ukrajine) koja se predstavljala kao astrolog. Čak je uoči izbora 2012. imao seanse skidanja crne magije u vili na Dedinju. Bivši predsednik parlamenta Predrag Marković ostao je upamćen po tome što je 23. jula 2006, uoči proglašenja obnovljene nezavisnosti Srbije, ušao u zgradu Skupštine Srbije u 2.55 kako bi, po savetu astrologa, osigurao da se Srbija „rodi“ u znaku Lava. Poznat je i slučaj Mire Marković, supruge Slobodana Miloševića, koja se navodno neposredno pre raspisivanja izbora 2000. konsultovala s astrologom i on joj je savetovao da se raspišu pre vremena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track