VUČIĆ SA DODIKOM U LAKTAŠIMA: RS i Srbija dobro sarađuju i ne busamo se!
Foto: Tanjug

ZAJEDNIČKI CILJEVI

VUČIĆ SA DODIKOM U LAKTAŠIMA: RS i Srbija dobro sarađuju i ne busamo se!

Politika -

Hoćemo da investiramo u život i budućnost, u dogovore, razumevanje, mir i rad koji taj mir obezbeđuje, naglasio je šef države

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je juče u Laktašima da Srbija i Republika Srpska dobro sarađuju i da će se to nastaviti i u budućnosti. On je u Srpskoj, zajedno s predsednikom Miloradom Dodikom, prisustvovao svečanosti otvaranja deonice auto-puta „9. januar“ Laktaši-Drugovici.

- Svaki kilometar auto-puta predstavlja nešto novo i važno i u RS i u BiH i važan je za svakog građanina Srpske. Srbija će do kraja ove, odnosno početkom sledeće godine imati 1.000 kilometara auto-puta i biće prva zemlja u regionu, a zaostajala je za Hrvatskom gotovo dvostruko. Putevi i mostovi spajaju ljude, ali i mladima donose poslove. RS i Srbija dobro sarađuju, ne busaju se u grudi, ali rade. Znam da će, kada god je potrebno, srca i ljudi iz RS biti uz nas - rekao je Vučić, dok je predsednik RS Milorad Dodik uputio i zahvalnost Srbiji i predsedniku Vučiću na pomoći.

foto: Fonet

Prethodno je predsednik Vučić juče u Beogradu položio venac na spomen-obeležje na stratištu u Jajincima i tom prilikom podsetio da je na tom mestu bila jedna od „najstrašnijih fabrika smrti koja je radila po rutini - doručak, ručak, večera pa streljanje“.

- Jajinci su bili jedna od najstrašnijih fabrika smrti u Evropi, koja je radila po strašnoj rutini - doručak, ručak, večera, spavanje, streljanje. Moramo da se sećamo i da se podsećamo na količinu smrti koja je ovde proizvedena - rekao je Vučić i podsetio da su tu dovođeni Srbi, Jevreji, Romi...

- Hoćemo da investiramo u život i budućnost, u dogovore, razumevanje, mir i rad koji taj mir obezbeđuje. Danas se ponosimo antifašističkom prošlošću, na kojoj Srbija piše svoju budućnost slobodne, nezavisne i suverene zemlje koja ne želi ništa tuđe, ali neće dati ono što pripada srpskoj državi i narodu - rekao je Vučić.

Kurir / E.K.

Foto: Tanjug, Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track