DAČIĆ POVODOM STAVA ZVANIČNOG ZAGREBA: Protest Hrvatske zbog spomenika majoru Tepiću je besmislen i sulud
Foto: Marina Lopičić, Fonet

Apsurd

DAČIĆ POVODOM STAVA ZVANIČNOG ZAGREBA: Protest Hrvatske zbog spomenika majoru Tepiću je besmislen i sulud

Politika -

Protest Hrvatske povodom podizanja spomenika Milanu Tepiću u Beogradu deluje besmisleno, tragikomično i suludo i ministarstvo će uložiti demarš hrvatskoj ambasadi zbog tog licemernog poteza, izjavio je juče ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Šef srpske diplomatije istakao je da je sramno kada zvaničnici Hrvatske, koji, kaže, veličaju ustaštvo, podstiču antisrpsku histeriju i krše ljudska prava u 21. veku, protestuju zbog Milana Tepića.

- Tepić je bio oficir JNA, koji je položio zakletvu državi i koji je odgovarao za život mladića u svojoj jedinici. Major Tepić je bio oličenje časti i morala - istakao je Dačić za Tanjug.

Kako je naveo, napadi i uvrede koji dolaze iz Hrvatske, iako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić javno izrazio želju za razvojem dobrosusedskih odnosa, pokazuju da hrvatsko rukovodstvo ne želi dijalog i saradnju, već zaoštravanje odnosa.

Dačić je rekao da protest Hrvatske deluje „besmisleno, tragikomično i nadasve suludo“ posle podizanja spomenika ustaškom teroristi Miru Barišiću, koji je ubio jugoslovenskog ambasadora u Švedskoj, postavljanja table „Za dom spremni“, pozdrava ustaša koje su pobile više od pola miliona Srba, Jevreja i Roma, genocida u fašističkoj NDH i velikohrvatske agresije na Srbiju i BiH u Drugom svetskom ratu i posle proterivanja više od 200.000 Srba, građana Hrvatske.

Kurir / E.K.

Foto: Marina Lopičić, Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track