Najnovije vesti

VUČIĆ RAZGOVARA SA PUTINOM U SUBOTU: Predsednik Srbije zahvaliće se šefu Kremlja za isporuku migova!
Arhivska fotografija, Foto: AP

BILATERALNA SARADNJA

VUČIĆ RAZGOVARA SA PUTINOM U SUBOTU: Predsednik Srbije zahvaliće se šefu Kremlja za isporuku migova!

Politika

Srbija će uskoro imati operabilnih 10 MiG-ova 29, što je, u poređenju sa regionom, ubedljivo najznačajniji broj i na tome se neće stati, jer je želja da se građani osećaju sigurno, izjavio je danas predsednik Republike Aleksandar Vučić.

Dodao je da će u subotu imati važan telefonski razgovor sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

"Zahvaliću se na pomoći, jer smo to dobili pod najpovoljnijim mogućim uslovima, a mi ćemo nastaviti da jačamo svoju armiju", rekao je predsednik Srbije.

"Mi nikakve sukobe nećemo i ne želimo, ali hoćemo da budemo sigurni da smo u stanju da zaštitimo, sačuvamo i odbranimo našu zemlju", rekao je Vučić, nakon otvaranja fabrike u Rumi.

Stanje u vojsci, smatra predsednik, neuporedivo je bolje nego što je bilo ranije, a podsetio je da, kada je on postao ministar odbrane, da tada nije bio nijedan MiG 29.

"Imali smo jedan plus jedan MiG 21, kao i dva MiG-a 29 van resursa. Nemojte da zaboravite da sam više puta rekao da sam bio izložen podsmesima i napadima kako nikada neće stići ti Migovi, videli ste da ih nisam čak čekao na aerodromu, zato što se podrazumeva da, kada narodu i građanima kažem da sam se dogovorio sa predsednikom Putinom, to znači da će to biti urađeno", rekao je predsednik.

Vojnici će biti zadovoljniji, ističe Vučić i kaže da će imati "značajno, veoma značajno povećanje plata".

"Da li je to dovoljno - nije, ali i sledeće godine, kada dođe kumulativno, kada računate, biće značajno više. Oni nemaju manje u odnosu na ono što su imali pre smanjenja, sada će imati značajno više, tako da verujem da je vojska danas mnogo jača, a vi ćete imati priliku 20. oktobra da vidite kako treba da izgleda opremljeno 1.500 vojnika naše specijalne brigade, ali videćemo da li će biti još nekih", rekao je Vučić.

Kurir.rs/Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Ekskluzivno! MIG-ovi stižu u Srbiju, evo zbog čega su toliko posebni!

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...