Najnovije vesti

SASTANAK U SRBIJI: Putin i Tramp šalju svoje ljude u Beograd 7. oktobra
Foto: Fonet

SASTANAK U SRBIJI: Putin i Tramp šalju svoje ljude u Beograd 7. oktobra

Politika

BEOGRAD - Specijalni izaslanik SAD za okončanje sukoba u istočnoj Ukrajini Kurt Voker i pomoćnik Kremlja Vladislav Surkov sastaće se 7. oktobra u Beogradu.

"Sastaću se s ruskim kolegom u oktobru u Beogradu kako bismo razgovarali o bržoj implementaciji Minska (sporazum op.nov.) i o obnavljanju teritorijalnog integriteta Ukrajine", objavio je Volker, a prenosi Slobodna Evropa.

"Minsk" se odnosi na sporazum iz februara 2015. godine potpisan u beloruskoj prestonici, kojim se traži prekid vatre te su određeni dalji koraci da se okonča sukob koji je u velikoj meri nepromenjen. Ovo će biti drugi sastanak Volkera i Surkova, koga je predsednik Rusije Vladimir Putin delegirao za razgovore o sukubima u istočnoj Ukrajini. Volker je do sada odbio da se sastane sa Surkovom u Rusiji, a Surkovu je zabranjen ulazak u Evropsku uniju, u okviru sankcija koje su nametnute kao odgovor na rusku agresiju protiv Ukrajine.

Volker i Surkov su prvi put razgovarali 21. avgusta ove godine u Minsku.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Fonet/AP)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Novi dokaz protiv Marjanovića? Evo šta je uradio Zoran pre dolaska policije na dan Jeleninog nestanka!

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...