(VIDEO) VUČIĆ PROZVAO DAČIĆA PRED ERDOGANOM: Malo je neraspoložen, ali to je zato što mrzi rano da ustaje
Foto: Zorana Jevtić

šalili se

(VIDEO) VUČIĆ PROZVAO DAČIĆA PRED ERDOGANOM: Malo je neraspoložen, ali to je zato što mrzi rano da ustaje

Politika -

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan imao je ispred Palate Srbija prilično neformalan razgovor sa našim predsednikom Aleksandrom Vučićem, a okupljeni su mogli da saznaju da se sa Erdoganom može pričati na turskom, engleskom, albanskom ali i na srpskom.

Nakon što su obojica prošetali crvenim tepihom, predsednici su prošli kroz "špalir" članova Vlade Srbije, gde je Vučić svom turskom kolegi predstavio svakog od njih.

Turski predsednik se prvo pozdravio sa šefom diplomatije Ivicom Dačićem, sa kojim se zna od ranije. Nakon što su Dačić i Erdogan na engleskom porazgovarali, Vučić je turskom gostu na srpskom objasnio da je Dačić malo neraspoložen jer voli da odspava duže.

"On mrzi rano da ustaje", rekao je Vučić pa su sva trojica počela da se smeju. Erdogan se upoznao i sa ostalim ministrima u Vladi Srbije a tokom upoznavanja govorilo se i na engleskom i na srpskom.

"Govorite i turski, albanski, srpski perfektno...", rekao je Vučić Erdoganu.

Dvojica predsednika su u Palati Srbija pogledali posebnu izložbu, čiji je autor Arhiv Srbije.

Tako je turski predsednik mogao da vidi originalna dokumena iz perioda od 17. do 19. veka, od hatišerifa, preko diplomatske prepiske srpskih i turskih vlasti, što na srpskom što na staroturskom jeziku, kao i pečat Miloša Obrenovića.

Vučić i Erdogan su pogledali i originalnu mapu Beograda iz 18. veka, koja nije dostupna turskim istoričarima, a koju su nekada koristili turski upravnici grada.

(Kurir.rs)

Foto Zorana Jevtić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Erdogan stigao u Beograd

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja