CEO SVET STRAHUJE OD PETKA TRINAESTOG: Pitali smo naše političare da li su sujeverni, a njihovi odgovori će vas iznenaditi!
Foto: Dragan Kadić

Baksuzni dan ili ne?

CEO SVET STRAHUJE OD PETKA TRINAESTOG: Pitali smo naše političare da li su sujeverni, a njihovi odgovori će vas iznenaditi!

Politika -

Danas je Petak trinaesti! Iako mnogi veruju da je ovo baksuzna kombinacija koja donosi pehove i lošu sreću, akteri naše političke scene ne veruju u tu simboliku.

Prvi potpredsednik vlade i šef srpske diplomatije Ivica Dačić kaže da nije sujeveran.

foto: Damir Dervišagić

"Ja ne mogu da izbegvam obaveze zbog sujeverja, tako da danas radim najnormalnije", rekao je Dačić.

Ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović u razgovoru za Kurir kaže da je njoj ovaj broj baš srećan.

foto: Dragana Udovičić

"Nisam sujeverna. Vrlo sam radna kao i svakog dana, imam dosta obaveza. S obzirom da mi se trinaestog rodio unuk, to je jedan od najsrećnijih datuma u mom životu. Ja trinaesti jako volim", rekla je Đukić Dejanović.

DANAS JE PETAK 13. Ceo svet veruje da je ovo najbaksuzniji dan, evo zašto

Ministar privrede Goran Knežević kaže da nije sujeveran, ali da će ipak do kraja dana biti obazriv.

foto: Dado Đilas

"Nisam sujeveran. Ali dobro ste mi rekli da pazim. Nisam se setio, ne gledam datume. Nema onoga da pređem na drugu stranu puta kada prođe crna mačka ili da prođem ispod merdevina. Nemam problem sa tim. Pošto ste me podsetili, sada idem polako niz stepenice, pa polako autom i da se pazim", izjavio je Knežević kroz smeh.

Lider Nove stranke Zoran Živković kaže da mu je petak trinaesti kao i svaki drugi dan.

foto: Zorana Jevtić

"Nisam sujeveran i ovaj dan prolazi kao i svaki drugi, uobičajeno. Imao sam naravno mnogo pehova u životu, ali to nema veze sa bilo kojim datumom. Potpuno sam nesujeveran", otkrio je Živković.

Predsednik Levice Srbije Borko Stefanović kaže da nije sujeveran, ali se i prisetio jedne neprijatne situacije kada je bio đak.

foto: Zorana Jevtić

"Nisam sujeveran. Mislim da je to dan kao i svaki drugi. Jednom sam dobio keca u školi, ali na svu sreću ništa gore od toga se nije dogodilo. U pitanju je više neko globalno sujeverje vezano za uništenje templarskog reda u ranom 14. veku. Zbog toga se obeležava jer je tada zabranjen i uništen templarski red po papinom naređenju 1307. godine, jer je to bio Petak trinaesti", reči su Stefanovića.

Samostalna poslanica Dubravka Filipovski kaže da nije sujeverna.

foto: Zorana Jevtić

"U poslu koji obavljam nema mesta za sujeverje, jer se u suprotnom sigurno večeras ne bih sa delegacijom Srbije posle učešća u jesenjem zasedanju u PSSE, vraćala letom u Beograd. Takođe, nikad mi se nije ništa posebno neprijatno desilo svih ovih godina na taj datum", rekla je Filipovski.

(Kurir.rs/Sanja Đurić/Foto: Dragan Kadić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Baksuzni petak 13! 12+1 činjenica o ukletom datumu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track