GODIŠNJICA OSLOBOĐENJA BEOGRADA: Na nebu ruska akro-grupa Striži
Foto: Sputnjik

Na aerodromu u Batajnici 20. oktobra

GODIŠNJICA OSLOBOĐENJA BEOGRADA: Na nebu ruska akro-grupa Striži

Politika -

Javnosti će prvi put biti predstavljeni novi avioni „mig 29“, dobijeni kao donacija iz Rusije, i savremena oprema vojnika po konceptu „1.500“

Povodom obeležavanja godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, na aerodromu Batajnica će u petak, 20. oktobra biti održan prikaz dela operativnih sposobnosti Vojske Srbije pod nazivom „Sloboda 2017“, saopštilo je juče Ministarstvo odbrane.

Javnosti će prvi put biti predstavljeni novi avioni „mig 29“, dobijeni kao donacija iz Rusije, i savremena oprema vojnika po konceptu „1.500“. Republika Srbija je od Ruske Federacije dobila kao donaciju šest aviona „mig 29“, koji su u delovima dopremljeni transportnim avionima „antonov 124“ i koji će predstavljati ponos vojnog vazduhoplovstva naše zemlje. Avioni će biti remontovani, kako bi bili podignuti na nivo „4 plus generacije“. Isti remont očekuje i četiri već postojeća aviona „mig“ Vojske Srbije. Ekskluzivne fotografije dopremanja aviona na aerodrom u Batajnici objavio je portal Sputnjik.

U letačkom delu prikaza, u petak, učestvovaće avijacija Vojske Srbije, a završetak programa obeležiće nastup ruske akro-grupe Striži.

Kurir / S. S.

Foto: Sputnjik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track