RASKRINKAN: Čeda Jovanović da odgovara zbog skrivanja imovine
Foto: Fonet

Stručnjaci o kršenju zakona lidera LDP

RASKRINKAN: Čeda Jovanović da odgovara zbog skrivanja imovine

Politika -

Osim Agencije, koja je pokrenula postupak zbog Čedinog skrivanja luksuznog glisera, treba da se uključe i poreznici, smatra Danilo Šuković

Imovina lidera LDP Čedomira Jovanovića, nakon otkrića da je sakrio vlasništvo nad luksuznim gliserom, pod hitno mora da bude predmet istrage nadležnih organa, ocenjuju sagovornici Kurira.

Bivši član Saveta za borbu protiv korupcije Danilo Šuković kaže da, osim Agencije za borbu protiv korupcije, koja je u petak pokrenula postupak zbog skrivanja imovine, ovde ima posla i za poreznike.

- U našoj zemlji su svi finansijski tokovi netransparentni, a korupcija upravo izvire iz takvih tokova i sprege moćnika iz sfere politike i biznisa. Inače, osim Agencije, ovaj slučaj treba da proverava i Poreska uprava - kaže on.

Ivan Ninić iz Centra za vladavinu prava kaže da, kada se pogleda Jovanovićeva imovinska karta, ispada da je šef LDP u životu kupio samo jedan motor i ništa drugo.

- Jovanovićev luksuz se godinama knjiži kao imovina njegovih firmi. Takav je verovatno slučaj i sa spornom jahtom i ne verujem da će odgovarati zbog prikrivanja imovine. Zbog rupa u zakonu, Čeda kao narodni poslanik i hedonista nije dužan posebno da dokazuje poreklo novca za odela, putovanja, nekretnine, automobile i jahte - navodi Ninić.

Podsetimo, za Jovanovićevo bogatstvo saznalo se kada su hrvatski mediji objavili da su tamošnje vlasti zaplenile jahtu kod ostrva Vis pod sumnjom da je nezakonito iznajmljena. Kako je objašnjeno, „luksuzni gumenjak se nalazi u vlasništvu inostrane kompanije, te plovi pod zastavom jedne od ostrvskih zemalja, vlasništvo luksuznog broda povezuje se s Jovanovićem“.

Kurir / E. K.

Foto: Fonet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Vlada radi dobro! Vlada najbolja u pravljenju rijalitija! Ko to hvali, a ko kudi prvih 100 dana?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track