Obijena kuća Srbina povratnika kod Uroševca

Obijena kuća Srbina povratnika kod Uroševca

Politika -
Stefanovićev sin Bojan izjavio je da su provalnici u kuću ušli kroz prozor, dok u njoj nije bilo nikoga, i da su izvršili potpunu premetačinu stvari, pri čemu su polomili neke stvari

UROŠEVAC - Porodična kuća Ugrina Stefanovića u povratničkom selu Babljak kod Uroševca obijena je u utorak, stvari u kući su ispreturane ali nije ništa odneto, javio je Radio "Kim" iz Čaglavice.

Stefanovićev sin Bojan izjavio je tom radiju da su provalnici u kuću ušli kroz prozor, dok u njoj nije bilo nikoga, i da su izvršili potpunu premetačinu stvari, pri čemu su polomili neke stvari.

"Unutra su polomili dosta stvari i izvršili pravu premetačinu, prevrnuli su šporet, podigli tepihe, ali iz kuće nije odneto ništa", rekao je on, dodajući da u kući nisu bili njegovi roditelji koji su na par dana otišli u Niš zbog bolesti majke.

Regionalni portparol kosovske policije Agim Gaši izjavio je da je policiji prijavljeno obijanje kuće u Babljaku, ali nije izneo druge detalje.

Pre sukoba na Kosovu i Metohiji u ovom selu je živelo više od 300 Srba u 60 domaćinstava, koji su potom napustili Babljak, a prvi povratnici su u selo stigli 2004. godine.

U selu Babljak kod Uroševca vratilo se oko tridesetak Srba, a obnovljeno je 56 kuća.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track