KAJL SKAT: Ne mešam se u unutrašnje stvari u Srbiji, a što se tiče Vulina... Tresla se gora, rodio se miš
Foto: Fonet

KAJL SKAT: Ne mešam se u unutrašnje stvari u Srbiji, a što se tiče Vulina... Tresla se gora, rodio se miš

Politika -

Skot: Ne mešam se u unutrašnje stvari u Srbiji Last changed: 16.10.17 11:10:21 (Beta), uploaded: 16.10.17 11:11:02

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat izjavio je danas da se ne meša u unutrašnje stvari Srbije već da komentariše odredjena dešavanja u zemlji.

"Interesantno je i ironično da ukoliko pozitivno komentarišem unutrašnji dijalog o Kosovu onda nema reakcija. Ili ako pozdravim ekonomski razvoj i napredak u ekonomskim reformama, onda nikom ništa. Ali ako objavim nešto kritično, onda su reakcije drugačije", rekao je Skat novinarima odgovarajući na pitanja o sporenju sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom.

Dodao je da razume reakcije na njegov komentar o Vulinu, ali da dalje neće da to komentariše i smatra da se tome daje preveliki značaj.

"Što bi rekli u Srbiji - tresla se gora rodio se miš", kazao je Skat.

Skot je ranije podelio na svom profilu na Tviteru tekst "Vašington posta" i napisao da "meseci rada na poboljšanju imidža Srbije u SAD mogu biti podriveni jednom izjavom", poput one ministra odbrane Aleksandra Vulina.

Vulin je pre toga na skupu u Nišu rekao da su svi koji su branili Srbiju "najhrabriji medju hrabrima", misleći i na prisutnog generala u penziji Vladimira Lazarevića, koji je bio osudjen, a zatim pušten na slobodu posle odslužene dve trećine kazne u Haškom tribunalu.

(Kurir.rs/Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Počelo saslušanje svedoka! Ima li sud dovoljno dokaza da je Zoran Marjanović umešan u Jelenino ubistvo?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track