BRNABIĆEVA UPOZORAVA NA SMENE AKO IZOSTANU REZULTATI VLADE: Neka me zovu i fikus, samo da Srbija ide napred
Foto: Zorana Jevtić

Premijerki rezultati kabineta na prvom mestu

BRNABIĆEVA UPOZORAVA NA SMENE AKO IZOSTANU REZULTATI VLADE: Neka me zovu i fikus, samo da Srbija ide napred

Politika -

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da su rezultati rada Vlade danas odlični i vidljivi, zato što svi svi dele istu želju "da Srbija postane bolja i uspešnija" i dodala da smena u Vladi može biti samo ako izostanu rezultati.

foto: Beta

"Mi smo tu da sprovodimo zajedničku politiku koja će dati bolji poslovni ambijent i omogućiti bolji život naših građana. Samo to mi je važno", rekla je Ana Brnabić.

Ona je ponovila da je strateško opredeljenje Srbije članstvo u EU, ali i da Srbija ima čvrste tradicionalne, kulturne, jake ekonomske i trgovinske veze sa Rusijom.

(KURIR TV) VLADA OBELEŽILA 100 DANA RADA U KRUŠEVCU Premijerka Brnabić slomila čašu: Živela Srbija! Uvek idemo korak napred kako bismo ostali lideri u regionu!

"Mi smo oko toga sa svim našim partnerima otvoreni i iskreni i dok god je tako, sve je u redu", izjavila je Brnabić.

foto: Dragan Kadić

Navodeći da Srbija teži da što je pre moguće zatvori pregovaračka poglavlja sa EU, Ana Brnabić je rekla da je u tom procesu najvažnije da se reforme stvarno implementiraju, a ne da se taj posao samo "odrađuje" zbog Evropske unije. Upitana da li će u Brisel biti poslato najavljeno pismo sa pitanjima o stavu Evropske komisije oko Katalonije i Kosova, Brnabić je ponovila da Srbija podržava vladu u Madridu kada je reč o tom pitanju i da je zato uvažila molbu prijatelja iz Španije da se pismo ne nosi u Brisel.

SVEČANOST U PALATI SRBIJA: Održana zajednička sednica vlada Srbije i Vojvodine

"Sadržaj dopisa je poznat, ali suština je da Evropska komisija mora da bude i ostane statusno neutralna", naglasila je Brnabić.

Ona je izjavila i da se sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem savetuje samo o strateški važnim pitanjima, a nikako o svakodnevnom funkcionisanju.

foto: Vladimir Milovanović

"Što se tiče toga da li sam 'fikus' ili 'ikebana' ne obazirem se na to i takve stvari me ne interesuju. Dok god Srbija ide napred, mogu da me zovu kako god žele", naglasila je Brnabić.

(Kurir.rs/Večernje novosti/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja