Najnovije vesti

PUNA PODRŠKA ŽIVOTU HRIŠĆANA NA BLISKOM ISTOKU: Dačić na molitvi u pravoslavnom hramu u Bagdadu!
Foto: Zorana Jevtić

prvi potpredsednik vlade U IRAKU

PUNA PODRŠKA ŽIVOTU HRIŠĆANA NA BLISKOM ISTOKU: Dačić na molitvi u pravoslavnom hramu u Bagdadu!

Politika

Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić posetio je danas u Bagdadu mitropliju i crkvu Sv. Đorđa i sastao se sa bivšim studentima koji su se školovali u SFRJ, kao i iračkim privrednicima.

Dačića je u crkvi sa životom malobrojnih hrišćana u Iraku upoznao poglavar Pravoslavne mitropolije u Bagdadu Gatas Hazim.

Svojom posetom, ministar Dačić pružio je punu podršku životu, radu i opstanku hrišćana na Bliskom istoku, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

U zajedničkom molebanu ministar Dačić i mitropolit su se pomolili za mir na prostorima Bliskog istoka i Balkana.

Tokom boravka u Bagdadu, šef srpske diplomatije sastao se i sa predstavnicima Udruženja studenata, koji su studirali u SFRJ, i sa generalnim sekretarom Federacije privrednih komora Abdulom Huseinom Mubarakom i predsednikom Federacije komore Džafar Al-Hamdanom i grupom iračkih privrednika.

Predstavnici studenata su u kraćem razgovoru evocirali uspomene na vreme njihovog studiranja u Beogradu i podsetili na značajnu privrednu saradnju između dve države tokom druge polovine 20. veka.

Mubarak i Al-Hamdan su ukazali na velike mogućnosti za povezivanje dve privrede i važnost nastupa srpskih firmi u nastupajućoj fazi obnove i izgradnje Iraka.

Ministar Dačić je prisutne privrednike iz Federacije i Udruženja studenata upoznao sa tekućim stanjem privredne saradnje između dve države i oblastima saradnje za koje srpska privreda ima potencijala.

Dačić danas završava dvodnevnu posetu Iraku tokom koje se sastao sa najvišim iračkim zvaničnicima.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...