SVEČANOST NA BATAJNIČKOM AERODROMU: Posle primopredaje migova, Vučić darovao Šojgua, evo i čime!
Foto: Vladimir Šporčić

Sloboda 2017.

SVEČANOST NA BATAJNIČKOM AERODROMU: Posle primopredaje migova, Vučić darovao Šojgua, evo i čime!

Politika -
1 / 15 Foto: Vladimir Šporčić

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ruski ministar odbrane Sergej Šojgu simbolično su danas, nakon prikaza "Sloboda 2017" na batajničkom aerodromu, obavili primopredaju migova koje je Srbija nabavila od Rusije.

foto: Vladimir Šporčić

Vučić je još jednom zahvalio predsedniku Rusije Vladimiru Putinu i ministru Šojguu na divnom poklonu i podršci.

foto: Vladimir Šporčić

"Nadam se da ćemo našu saradnju uvećavati. Hvala vama lično na ogromnom anagžovanju. Živela Sbrija i srpsko-rusko prijateljstvo", poručio je Vučić koji je Šojguu predao jedan od šest paradnih bodeža sa serijskim brojevima migova. Paradni bodeži biće izloženi u Vojnom muzeju u Rusiji. Migove 29 Srbija je nabavila od Rusije pod najboljim mogućim uslovima.

foto: Vladimir Šporčić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će migovi 29 koji su stiglli iz Rusije biti potpuno modernizovani i spremni za borbena dejstva u narednih nekoliko meseci, a već sada su u "letnom stanju".

Upitan kada će novi migovi 29 leteti, Vučić je rekao da to zavisi od nas, jer Migovi mogu i danas da lete, odnosno već su u letnom stanju, ali da to kada će leteti zavisi od nase opreme, odnosno od radarskih sistema koje želimo da ugradimo, do njihove potpune modernizacije.

foto: Vladimir Šporčić

"Potpuna modernizacija sledi u narednih nekoliko meseci, što znači sledeće godine svakako", rekao je Vučić u Batajnici, gde je prisitvovao prikazu "Sloboda 2017", odgovarajući na pitanja novinara.

On je ponovio da su migovi već danas u odličnom letnom stanju, a da će o tome kada će leteti odlučiti Vojska, a ne neko drugi, pa čak ni on kao vrhovni komandant.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Vlada Šporčić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV)ZAGRMELO NAD BATAJNICOM:STRIŽI POLETELI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track