ISTRAŽIVANJE: SNS najjači, Dačić i Janković jednaki, ali ispod 10 odsto
Foto: Nebojša Mandić

POLITIČKE TURBULENCIJE

ISTRAŽIVANJE: SNS najjači, Dačić i Janković jednaki, ali ispod 10 odsto

Politika -

Prema istraživanju, kako se navodi, rejting iznad cenzusa trenutno imaju i Srpska radikalna stranka sa šest odsto i Dveri sa pet odsto, dok se za DS izjasnilo četiri odsto ispitanika

Da su parlamentarni izbori održani ovog meseca, SNS bi osvojio 55 odsto glasova, pokazuje najnovije istraživanje agencije „Ipsos Stratedžik marketing“.

Drugo mesto bi podelili socijalisti i Pokret slobodnih građana Saše Jankovića, sa po osam procenata podrške građana. Prema istraživanju, kako se navodi, rejting iznad cenzusa trenutno imaju i Srpska radikalna stranka sa šest odsto i Dveri sa pet odsto, dok se za DS izjasnilo četiri odsto ispitanika.

Pokret Dosta je bilo Saše Radulovića podržava tri odsto anketiranih građana, dok sve ostale stranke u zbiru imaju 11 odsto podrške, pokazuje istraživanje.

Direktor istraživanja Marko Uljarević rekao je da se kod naprednjaka registruje rast u odnosu na izbore održane prošle godine i da ta stranka sama ima bolji rezultat od koalicije u kojoj je tada nastupila.

- U opozicionom bloku je novina PSG Saše Jankovića. Pokret u ovom trenutku ima rejting slabiji od Jankovićevih rezultata na predsedničkim izborima, ali to je objašnjivo i podrškom koju je tada imao od DS - rekao je Uljarević.

Istraživanje nije obuhvatilo novoosnovanu Narodnu stranku Vuka Jeremića.

Kurir / E. K.

Foto: Nebojša Mandić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Ekskluzivni izveštaj DB: Arkan pravio haos u Beogradu po nalogu crnogorske tajne službe!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track