KNJIGA DEPEŠA VAŠINGTON Borko Stefanović: Uperio sam pušku na Koštuničine demonstrante
Foto: Fonet, Dragana Udovičić

Nova knjiga Borka Stefanovića

KNJIGA DEPEŠA VAŠINGTON Borko Stefanović: Uperio sam pušku na Koštuničine demonstrante

Politika -

On je opisao je i dramatičnu situaciju iz 2008, kad je bio primoran da sa automatskom puškom izađe pred demonstrante nakon mitinga za Kosovo

Lider Levice Srbije Borko Stefanović objavio je knjigu „Depeša Vašington“, u kojoj je otkrio sijaset događaja iza kulisa zvanične politike, a opisao je i dramatičnu situaciju iz 2008, kad je bio primoran da sa automatskom puškom izađe pred demonstrante nakon mitinga za Kosovo.

Stefanović je kao politički direktor Ministarstva spoljnih poslova, a pre toga zamenik ambasadora Srbije u Vašingtonu ispisao stranice na kojima se može saznati i ko je i kako zataškavao slučaj Miladina Kovačevića, zašto je nekadašnja gradonačelnica Beograda Radmila Hrustanović žarko želela da se vidi s Džozefom Bajdenom i koju pesmu je senator Džordž Vojnović uporno pevušio na njihovim redovnim sastancima.

Pored brojnih anegdota, Stefanović kaže da će čitaoci iz knjige saznati i kako je 2004. nastao prvi Srpski kokus, za koji je tadašnji premijer Zoran Živković rekao da je „kokus-đokus“. Autor će danas i u subotu potpisivati knjigu na štandu Danasa na Sajmu knjiga u Beogradu.

Kurir / E. K.

Foto: Dragana Udovičić, Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track