(FOTO) DRUŠTVENIM MREŽAMA KRUŽI LAŽNA ZAKLETVA SRPSKIH SUDIJA NA KOSMETU Brnabić: Nije istina da da su se zakleli Tačiju
Foto: Dado Đilas

Dali posebnu neutralnu izjavu

(FOTO) DRUŠTVENIM MREŽAMA KRUŽI LAŽNA ZAKLETVA SRPSKIH SUDIJA NA KOSMETU Brnabić: Nije istina da da su se zakleli Tačiju

Politika -

BEOGRAD - Premijerka Ana Brnabić izjavila je da srpske sudije i tužioci nisu položili zakletvu pred predsednikom Kosova Hašimom Tačijem već su dali posebnu, neutralnu izjavu.

Nakon što je društvenim mrežama počeo da se širi navodni tekst zakletve: "Svečano se zaklinjem da ću tokom vršenja dužnosti sudije Republike Kosovo ostati veran Ustavu Republike Kosovo i da ću vršiti fubnkciju sudije časno, odgovorno i nepristrasno poštujući pravila profesionalne etike", premijerka je reagovala na Tviteru.

"Evo da imate prave info: naše sudije nisu položile nikakvu zakletvu, već su dali posebnu, statusno neutralnu, izjavu.

Istina je važna", napisala je Brnabić.

U kancelariji kosovskog predsednika Hašima Tačija 40 sudija i 13 tužilaca sa severa Kosova je 20. oktobra položilo zakletvu.

Tim aktom se srpske sudije i tuzioci integrišu u kosovski pravosudni sistem. Ovo se smatra kao poslednji korak ka putpunoj primeni Briselskog sporazuma o pravosuđu koji je bio postignut 10. febuara 2015. godine.

(Kurir.rs/Fonet/Foto: Dado Đilas)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Evo kada će se Zoran Marjanović venčati sa ljubavnicom u CZ-u!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja