Stefanović: Danas razgovori sa SPS o vladi

Izbori 2012.

Stefanović: Danas razgovori sa SPS o vladi

Politika -
Funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Stefanović izjavio je da bi danas trebalo da počnu razgovori te stranke sa Socijalističkom partijom Srbije oko formiranja nove vlade

BEOGRAD - Danas najverovatnije počinju razgovori SNS-SPS o formiranju nove vlade, izjavio funkcioner Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović.Funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Stefanović izjavio je da bi danas trebalo da počnu razgovori te stranke sa Socijalističkom partijom Srbije oko formiranja nove vlade."Mislim da u toku dana treba da počne razgovor sa SPS-om, jer Srbija više ne može da čeka i vreme je da se formira nova vlada", rekao je Stefanović.

Stefanović je rekao da bi vlada u kojoj bi bile SNS i SPS bila dobra jer bi, kako je naveo, imala legitimitet.On je kazao da je SNS sa socijalistima imala samo neformalne razgovore i da je "spremna da sutra razgovara sa njima".Stefanović je rekao da i SNS zanima šta SPS kaže da je prepreka za formiranje nove vlade i da li još važi njihov koalicioni sporazum dogovoren sa Demokratskom strankom, 8. maja."I mi smo zainteresovani da čujemo taj odgovor i da li SPS nije više raspoložen da razgovora sa DS-om", rekao je Stefanović.DS je sinoć zatražila od socijalista da saopšte šta je prepreka za formiranje vlade i da li još važi koalicioni dogovor postignut 8. maja, dva dana nakon parlamentarnih izbora. Opširnije čitajte OVDE.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track