ODRŽANA DESETA REDOVNA KONFERENCIJA NOVE STRANKE, SPREMNI ZA IZBORE NA SVIM NIVOIMA Živković: Nemamo prava da kukamo, obaveza nam je da menjamo vlast!
Foto: Printscreen/Twitter

Svečanost u sali opštine Stari grad

ODRŽANA DESETA REDOVNA KONFERENCIJA NOVE STRANKE, SPREMNI ZA IZBORE NA SVIM NIVOIMA Živković: Nemamo prava da kukamo, obaveza nam je da menjamo vlast!

Politika -

BEOGRAD - Nova stranka je spremna za beogradske, ali i parlamentarne izbore u slučaju da oni budu raspisani, izjavio je danas lider te partije Zoran Živković nakon Desete redovne konferencije Nove stranke, upriličene u svečanoj sali opštine Stari grad.

foto: Printscreen/Twitter

Živković je novinarima rekao da opozicija uvek treba da bude spremna za izbore, ali tvrdi da su izborni uslovi daleko od regularnih i kada su u pitanju mediji kao i državni resursi.

foto: Printscreen/Twitter

"Mi nemamo pravo da kukamo, još veća je naša obaveza da ih promenimo, tako što će Vučić da se otera sa vlasti i to je naša obaveza", rekao je Živković.

(VIDEO) SANIRANJE ŠTETE I URBANO SREĐIVANJE: Nova stranka predstavila 10 trajnih mera za poboljšanje života u Beogradu

On je ponovio informaciju koja je od ranije poznata javnosti da će Vesna Rakić Vodinelić biti prva na listi, odnosno kandidatkinja te stranke za gradonačelnicu. Živković je rekao da će s tim u vezi zatražiti od drugih političkih subjekata i javnih ličnosti podršku za kandidaturu.

foto: Printscreen/Twitter

Rakić Vodinelić je rekla novinarima da u ovom trenutku nije izvesno da li će Nova stranka ići sama na izbore ili u koaliciji. Kako je rekla, ta stranka ići će sama na izbore ukoliko ne bude koalicije kojom bi bila zadovoljna u personalnom i programskom smislu.

foto: Printscreen/Twitter

Na pitanje kojom koalicijom bi bili zadovoljni, Rakić Vodinelić je rekla da ne bi govorila o konkretnim strankama i pokretima navodeći da bi to bila koalicija jasno opredeljena za proevrposku demokratsku državu koja počiva na vladavini prava, ljudskim pravima i slobodi medija. Bitno je, kaže, da takvu koaliciju vodi neko ko bi mogao uspešnije od nje da iznese program koalicije.

(FOTO) NOVA STRANKA U AKCIJI UOČI PRESTONIČKIH IZBORA: Vesna Rakić Vodinelić kandidatkinja za gradonačelnicu Beograda

"Ne mogu reći da su dosadašnji pregovori krenuli u tom pravcu. Bilo ih je, razgovarala sam sa Sašom Jankovićem, inicijativom 'Ne davimo Beorgad' i ti razgovori će, pretpostavljam, biti nastavljeni, ali do ovog trenutka nema nikakvog konkretnog rezultata", rekla je Rakić Vodinelić.

foto: Printscreen/Twitter

Ona je navela da su vođeni razgovori sa Demokratskom strankom i lokalnim pokretima dodajući da ne može da kaže u ovom trenutku kako će se to završiti.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Printscreen/Twitter)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Evo zbog čega je pijani vozač jutros gazio ljude u Beogradu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track