ŠAPIĆU BITNA SAMO FOTELJA: Ne bira s kim će, samo da postane novi gradonačelnik Beograda!
Foto: Vladimir Milovanović

KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA NIT SMRDI NIT MIRIŠE

ŠAPIĆU BITNA SAMO FOTELJA: Ne bira s kim će, samo da postane novi gradonačelnik Beograda!

Politika -

Jedini program predsednika opštine Novi Beograd Aleksandra Šapića zasad je sveden na "postati gradonačelnik Beograda", a odmah poručuje da ga ne zanima nijedno mesto ispod te funkcije, ocenjuju analitičari

Iako predstavnici stranaka gotovo svakodnevno na sva usta pričaju o izborima za grad, te se hvale šta su uradili ili, u slučaju predstavnika opozicije, šta je vlast loše radila i na šta je besmisleno arčila pare Beograđana, Šapić o svemu navedenom ćuti. On je nedavno ponovio da bi razgovarao i s Nikolom Selakovićem iz SNS, ali i s Draganom Đilasom, koji se pominje kao potencijalni kandidat opozicije za gradonačelnika, kako oni vide razvoj grada, ali i da li su spremni da stanu iza njega kao gradonačelnika.

- Ukoliko ne dobijem priliku da budem prvi čovek grada, neću participirati u gradskoj vlasti - kazao je Šapić.

foto: Dado Đilas

Iako ima ogromne političke ambicije i apetite, Šapić nikad nije izneo svoj sud o projektima za vreme vlasti Dragana Đilasa - šta od toga smatra korisnim, koji projekat je bio „bacanje para“, nikad nije progovorio o aferama tadašnje gradske uprave... Isti recept primenio je i u slučaju SNS, nikad nije komentarisao nijedan njihov projekat - mi ne znamo šta on misli o Beogradu na vodi, da li će, ukoliko postane gradonačelnik, nastaviti da radi na njemu, nije se izjasnio o jarbolu koji treba da se gradi na novobeogradskoj strani, o fontani na Slaviji, o više istovremenih radova u prestonici, te o probijanju rokova, zbog čega je saobraćaj u kolapsu. Zbog takvog stava stiče se utisak da je Šapiću jedino važno da se dočepa fotelje Siniše Malog.

Politički analitičar Dragomir Anđelković smatra da Šapićev stav - neću nikome da se konfrontiram, tu sam kao popularni sportista i hoću da izbegnem bilo kakav politički imidž, može da prođe na nivou opštine, ali za ozbiljniju igru, izbore za Beograd, nije realno.

- Takva strategija je neprihvatljiva. Političari moraju da ponude građanima neku vrstu lične karte, a kad se radi o njemu, mi to ne znamo, ne znamo šta nudi. Ovakav nastup je apsolutno neozbiljan za izbore, za funkciju gradonačelnika. On možda može tako da funkcioniše na lokalnom nivou, ali ništa više od toga - naveo je Anđelković.

Aleksandar Šapić crno na belo

NE ŽELIM DA IMAM NEPRIJATELJE

Šapić za Kurir kaže da se trudi da ne bude on taj koji objašnjava građanima šta je za njih dobro, a šta loše:

- Građani su pametni da sami procene. O svemu što radi gradska vlast Beograđani sami treba da donesu sud i na osnovu toga da glasaju. Želim da promenim način političke komunikacije i da to što se s nekim ne slažem ne znači da treba da ga tretiram kao neprijatelja, jer on, bez obzira na to šta ja o njemu lično mislio, samo je predstavnik naših komšija, a oni su naši prijatelji, a ne neprijatelji. Zameraju mi kad kažem razgovaraću sa svima, ali ne vidim šta je loše u tome? Neću pristati na stvari u koje ne verujem da su dobre za Beograd, po cenu da apsolutno nikad ništa ne budem ni u jednoj gradskoj vlasti.

Kurir / Ekipa Kurira

Foto: Vladimir Milovanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja