ZUKORLIĆ: Ugljanin je lopov, smenićemo ga
Foto: Zorana Jevtić

Lider BDZ o talasanju predsednika bnv

ZUKORLIĆ: Ugljanin je lopov, smenićemo ga

Politika -

Prema rečima lidera BDZ Muamera Zukorlića, to bi moglo da se desi ukoliko Ugljanina ne podrži lider SDPS Rasim Ljajić i ukoliko ne pokrade glasove

Sulejman Ugljanin, lider Bošnjačkog nacionalnog veća, već na sledećim izborima za novo rukovodstvo ovog saveta mogao bi da zglajzne sa funkcije.

Prema rečima lidera BDZ Muamera Zukorlića, to bi moglo da se desi ukoliko Ugljanina ne podrži lider SDPS Rasim Ljajić i ukoliko ne pokrade glasove.

Lider SDPS Rasim Ljajić kaže za Kurir da su oni građanska stranka, da za njih glasaju i Srbi i Bošnjaci, zato i nisu učestvovali na prošlim izborima za Nacionalni savet.

- Da li ćemo nekog podržati na sledećim izborima, zavisi od programa koji se bude predlagao od strane lista koje učestvuju. Još je rano za tu odluku - kaže on.

Zukorlić smatra da će Ugljaninu već na sledećim izborima izmaći fotelja predsednika BNV.

- I ovaj mandat je dobio krađom glasova. Ako želite, daćemo vam snimak krađe glasova njegovih aktivista u Tutinu. On zapravo nema stvarni legitimitet. Ako naredni izbori budu zaštićeni od krađe i ako ga ne podrži Rasim Ljajić, uveren sam da neće imati većinu - kaže Zukorlić i dodaje da će BDZ preventivno delovati kako ne bi došlo do krađe glasova.

- Mi ćemo sve učiniti, ali ključ je u rukama izborne komisije - kaže on.

Inače, BNV čini 35 većnika, od kojih je 19 sa Ugljaninove liste “Za bošnjačko jedinstvo”, dok je 16 sa liste “Za Bošnjake, Sandžak i muftiju”, koju je na izborima predvodio Zukorlić. Ugljanin tako, zasad, ima tesnu većinu.

Inače, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave nema mehanizam smenjivanja u nacionalnim savetima i do promena u njima može doći ili na izborima ili odlukom većine u samim većima.

Kurir / S. Đ.

Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track