SANDA BASNOM PORUČILA OPOZICIJI ŠTA TREBA DA RADI: Ispričala priču o fazanu i lisici
Foto: Dragana Udovičić

Potpredsednica Narodne stranke

SANDA BASNOM PORUČILA OPOZICIJI ŠTA TREBA DA RADI: Ispričala priču o fazanu i lisici

Politika -

BEOGRAD - Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić izjavila je da stranke i pokreti u opoziciji imaju medjusobne razlike ali u vreme katastrofalnog režima treba da se ujedine oko borbe za demokratiju, i taj dogovor ne sme da bude jednokratan.

"Kad imate havariju, katastrofu, poplavu, onda u šumskom svetu na istom deblu spas nalaze i fazan i lisica koji inače ne bi u normalnim situacijama mogli da budu zajedno. Tako je i ovde: smatramo da je ovo jedan od najgorih režima koje smo imali, da upotrebim Vučićev rečnik, 'u istoriji Srbije'. Smatramo da je potreban široki front opozicije, sabiranje oko onoga što nas spaja", rekla je Rašković Ivić za Dojče vele.

foto: Filip Plavcic

Ona je dodala da stranke opozicije mnoge stvari razdvajaju, ali je ocenila da ima više onoga što ih spaja, pre svega borba za demokratiju, ljudska i radnička prava, slobodu medija, bolji standard gradjana, i da pogotovo u Beogradu nema nijednog razloga da opozicija ne bude zajedno.

"Treba da napravimo medjusobni ugovor, a i ugovor sa narodom oko toga šta želimo da postignemo. Pre svega ko će biti naš kandidat za gradonačelnika, ko će biti njegov tim, šta taj tim želi da postigne, a sve u odredjenom roku. Ako napravimo takav dogovor neće biti straha da će se opozicija raspasti, da će svako da krene na svoju stranu i prodaje se kome stigne", ocenila je Rašković Ivić.

Upitana da li će Narodna stranka izaći na beogradske izbore na istoj listi sa Pokretom slobodnih gradjana i da li se Dragan Djilas složio da bude kandidat za gradonačelnika, Rašković Ivić je navela da postoji stalna i jako dobra komunikacija Jeremića i Jankovića.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Dragana Udovičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Novo vršnjačko nasilje u Srbiji!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track