SKUPŠTINA NASTAVILA RAD: Poslanici i danas o zdravstvu, ministar Lončar obrazlaže zakon
Foto: Printscreen

Sednica počinje u 10 časova

SKUPŠTINA NASTAVILA RAD: Poslanici i danas o zdravstvu, ministar Lončar obrazlaže zakon

Politika -

BEOGRAD - Sednica Skupštine Srbije na čijem dnevnom redu su zakoni iz oblasti zdravstva nastavljena je danas u 10 časova.

Poslanici će razmatrati Predlog zakona o medicinskim sredstvima, dopune Zakona o zdravstvenoj dokumentaciji i evidencijama u oblasti zdravstva, kao i potvrđivanje Finansijskog ugovora Klinički centri/C između Srbije i Evropske investicione banke koje je podnela Vlada Srbije.

Na početku sednice reč je dobio ministar zdravlja Zlatibor Lončar koji je počeo sa obrazlaganjem zakona.

Predlog zakona o medicinskim sredstvima, kako se navodi, uređuje uslove za proizvodnju i promet medicinskih sredstava. Taj predlog zakona trebalo bi da onemogući ulazak "nekvalitetnih" i nesigurnih medicinskih sredstava na tržište Srbije i u zdravstvene ustanove, kao i da spreči ulazak falsifikovanih medicinskih sredstava.

Njime se uređuju i klinička ispitivanja medicinskih sredstava, prijava neželjenih reakcija na tih sredstva, kontrola kvaliteta i praćenje medicinskih sredstava na tržištu, ocenjivanje njihove usaglašenosti sa tehničkim zahtevima, oglašavanje, obeležavanje medicinskih sredstava i nadzor.

Na dnevnom redu biće i dopune Zakona o zdravstvenoj dokumentaciji i evidencijama u oblasti zdravstva kojima se precizira da podacima koji čine Integrisani zdravstveni informacioni sistem Srbije (IZIS) rukovodi Zavod za javno zdravlje.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track