Najnovije vesti

U PODNE SEDNICA SAVETA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST: Vučić zabrinut za mir i stabilnost u Srbiji i regionu!
Foto: Dragana Udovičić

MINISTAR VULIN POTVRDIO

U PODNE SEDNICA SAVETA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST: Vučić zabrinut za mir i stabilnost u Srbiji i regionu!

Politika
09:40h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sazvao je za danas u podne sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost, jer je nakon izjave Bakira Izetbegovića da se nada da će BiH priznati nezavisno Kosovo zabrinut za mir i stabilnost u regionu,rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

foto: Fonet/Nenad Đorđević

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost sazvana je za danas u 12 časova, rekao je Vulin jutros za RTS i sazivanje sednice objasnio time što je Vučić "opravdano zabrinut za mir i stabilnost ne samo u Srbiji, nego i u regionu, jer je izjavom člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića o Kosovu mir i stabilnost čitavog regiona dovedena u pitanje".

"Mi Srbiju čuvamo i mirnom i stabilnom. Svaki naš građanin može da bude potpuno siguran u organe svoje države, u svog predsednika, nadležne službe i ministarstva da će sačuvati njegov svakodnevni način života i da ćemo sačuvati mir i stabilnost u našoj zemlji. Ali, mi ne živimo sami. Čitav region je doveden u pitanje", ocenio je Vulin.

foto: Fonet/Nenad Đorđević

Rekao je da je potpuno neprihvatljivo govoriti o drugoj zemlji "u kontekstu otcepljenja dela njene teritorije i nadati se da će se to desiti".

Vulin je kazao da očekuje da će na današnjoj sednici Saveta za nacionalnu bezbednost biti sagledano realno stanje.

"Očekujem da ćemo mi sagledati realno situaciju, da ćemo sagledati stanje, da ćemo razgovarati o radu naših nadležnih službi, našoj organizaciji...Šta je to što treba da uradimo da bi situacija u Srbiji ostala mirna i stabilna i da još jednom garantujemo stabilnost u čitavom regionu", kazao je Vulin.

On je rekao da ga zabrinjava što su pojedini političari i mediji u Srbiji rekli da izjava Izetbegovića "nije ništa strašno".

foto: Fonet/Nenad Đorđević

Izetbegović je u intervjuu za nemačku RTV "Dojče vele", snimljenom oktobra, a emitovanom ove nedelje, rekao da je, što se njega tiče, nezavisnost Kosovo do sada trebalo da bude priznata, ali da je za to potreban konsenzus na nivou BiH.

Upitan da samo sa "Da" ili "Ne" odgovori da li će BiH u jednom trenutku priznati nezavisnost Kosova, Izetbegović je rekao: "Nadam se da".

(Kurir.rs/Beta/Foto: Dragana Udovičić- Ilustracija/ Fonet/Nenad Đorđević)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VEŽBA SRPSKE POLICIJE U KNEZA MILOŠA: Pucnjava u kanadskoj ambasadi! Maskirani srpski specijalci munjevito savladali teroriste

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...