ĐURIĆ: Dejanović doprinosi političkom jedinstvu Srba
Foto: Beta

UOČI DRUGOG KRUGA LOKALNIH IZBORA NA KOSOVU

ĐURIĆ: Dejanović doprinosi političkom jedinstvu Srba

Politika -

Srpska lista pozvala je građane opštine Klokot da u predstojećem drugom krugu izbora za gradonačelnika, u nedelju 19. novembra, podrže kandidata te liste Božidara Dejanovića, koji će na glasačkom listiću biti pod rednim brojem 41. Sa Dejanovićem se danas sastao direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Dejanović, koji je u prvom krugu bio kandidat Građanske inicijative "Klokot Vrbovac", pristupio je Srpskoj listi sa svim svojim članovima.

"Uvereni smo da je političko ujedinjenje Srba u Klokotu, što je omogućeno pristupanjem gospodina Dejanovića i njegove liste našoj stranci, u suštinskom interesu našeg naroda u opštini Klokot", naveo je u saopštenju predsednik Srpske liste Goran Rakić.

Prema njegovim rečima, time su stvoreni uslovi da i opština Klokot, poput ostalih opština sa srpskom većinom na Kosovu i Metohiji, dobije prvog čoveka koji će u sklopu Srpske liste i saglasju sa ostalim srpskim gradonačelnicima i u saradnji sa vladom u Beogradu raditi na zaštiti i unapređenju kolektivnih prava Srba, unapređenju položaja srpskog naroda, kao i ekonomskom snaženju srpskih sredina.

"Srbi će, uvereni smo, davanjem podrške Božidaru Dejanoviću pokazati da je i opština Klokot čvrst i stabilan deo našeg nacionalnog političkog korpusa na Kosovu i Metohiji i poručiti da se niko ne može igrati i manipulisati političkom voljom našeg naroda", naveo je Rakić u saopštenju.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa Božidarom Dejanovićem.

Đurić je zahvalio Dejanoviću na ujedinjenju srpskih političkih snaga u Klokotu i spremnosti da u saradnji sa vladom u Beogradu rade na zaštiti i unapređenju kolektivnih prava Srba, kao i ekonomskom snaženju srpskih sredina na Kosovu i Metohiji.

Uvereni smo da je političko jedinstvo Srba u Klokotu, što je omogućeno pristupanjem Dejanovića i njegove građanske inicijative "Srpskoj listi", u suštinskom interesu našeg naroda u toj opštini, istakao je Đurić, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

(Kurir.rs/Agencije/Foto: Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Ekskluzivno! Evo ko će biti novi premijer Srbije!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track